Zoek in de site...

Hoe doen andere schoolleiders en/of leraren dat eigenlijk?

Vraag jij je ook wel eens af of dat wat er op jouw school gebeurt overal gebeurt? En hoe andere schoolleiders, opleiders of leraren samenwerken en leren? Onderschrijf je het belang om samen het onderwijs beter te maken?

Vanaf nu kun je heel gemakkelijk het antwoord op deze en vele andere vragen krijgen. De populaire Engelse app Teacher Tapp is namelijk ook beschikbaar voor schoolleiders en (aanstaande) leraren in Nederland!

De ruim 650 dagelijkse gebruikers zijn enthousiast omdat zij:

  • Leren over de ervaringen van schoolleiders en leraren van andere scholen, in verschillende sectoren
  • De mogelijkheid krijgen om na te denken over hun werk en beroep
  • De dagelijks artikelen gebruiken om te helpen bij uitdagingen in de praktijk
  • De dagelijkse artikelen gebruiken als gratis professionele ontwikkeling

Hoe werkt het?

Elke dag ontvang je om 16.30 uur een melding op je telefoon om drie vragen te beantwoorden. De vragen zijn eenvoudig het duurt niet meer dan twee minuten om ze te beantwoorden. Als je de drie vragen hebt ingevuld zie je hoe andere leraren in Nederland vragen van de dag ervoor hebben beantwoord en krijg je een link naar een interessant artikel, tip of blog. Om de vragen zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de praktijk, kunnen gebruikers zelf ook vragen of onderwerpen aanleveren.

Wekelijks presenteren we een blog op onze website waar dieper wordt ingegaan op de resultaten van enkele vragen van de afgelopen week. Ook vind je alle antwoorden gesplitst naar sector op onze website.

Teacher Tapp NL heeft momenteel ruim 3500 accounts waarvan ruim 1000 gebruikers per week de vragen beantwoorden. Teacher Tapp NL lijkt een succes te kunnen worden voor het onderwijsveld, maar we zijn er nog niet! Om de bevindingen van meer betekenis te laten zijn is het van belang dat de gebruikers een representatieve afspiegeling zijn het onderwijsveld. We zoeken jonge, oudere, startende, ervaren, zij-instromende leraren. Leraren uit grote steden en kleine dorpen. Leraren die je altijd al veel hoort, maar juist ook de leraren die minder in beeld zijn. Teacher Tapp NL wil een stem geven aan ‘de’ gewone leraar.

Doe je mee? Download Teacher Tapp in je appstore!

Teacher Tapp maakt onderdeel uit van de Expeditie Lerarenagenda en is daarmee gefinancierd met publieke middelen en heeft geen commerciële doelen of winstoogmerk voor ogen. Nog meer weten, bekijk onze website of neem contact met ons op via TeacherTappNL@gmail.com.