Zoek in de site...

Stageplaatsing 2021-2022: de resultaten

De stageplaatsing van 2021-2022 is rond! Twee weken geleden gingen 161 masterstudenten van start met hun (vervolg)stage. Voor 17 van deze studenten is dit de eerste stage: zij beginnen wegens vrijstellingen direct aan het zelfstandige deel. De overige 144 studenten zetten na afgelopen semester een volgende stap op dezelfde of een nieuwe stageschool. Met het tweede semester erbij hebben we een totaal aantal plaatsingen bereikt van 318. 90,9% hiervan zijn stageplekken op een opleidingsschool.

Stages

In bovenstaand diagram is weergegeven hoe de plaatsingen over de opleidingsscholen zijn verdeeld. Het totaal aantal plaatsingen ligt lager dan vorig jaar. Dit komt niet omdat er dit jaar minder studenten zijn, maar omdat we de plaatsing net iets anders zijn gaan tellen: in plaats van 4 plaatsingen, tellen we nu max. 2 plaatsingen voor een tweejarige master (1 voor de begeleide en 1 voor de zelfstandige stage). Dit staat beter in verhouding tot de omvang van de stage en de werklast voor de begeleider.

Op dit moment zijn we alweer volop bezig met de voorbereidingen op de plaatsing van september 2022. Wij zien ernaar uit om hierin opnieuw samen met jullie op te trekken zodat iedere student straks weer op een passende stageplek kan worden opgeleid tot docent.