Zoek in de site...

Ervaringsverhaal zij-instroom


Mart Beulen over het zij-instroomtraject

Foto Mart

De in Sittard geboren Mart Beulen volgde een bachelor en master in International Business aan de Universiteit van Maastricht. Zijn eerstegraads lesbevoegdheid voor de vakken Bedrijfseconomie en Algemene economie haalde hij aan de Radboud Universiteit. Nu is hij docent Bedrijfseconomie & Economie op het Dominicus College in Nijmegen. Mart vertelt graag meer over zijn ervaringen met de opleiding:

'Blij dat ik via het zij-instroomtraject mijn eerstegraads bevoegdheid heb behaald. Gewoon op de school waar ik al werkte. Door een goede balans tussen werk, opleiding en privé ben ik nu bevoegd én een ervaring rijker.'

Wat heb je als prettig ervaren?

De Radboud Docenten Academie heeft veel ervaring met docenten die het zij-instroomtraject (gaan) volgen. De communicatie en begeleiding vanuit de Radboud Docenten Academie verlopen soepel. Zo kunnen begeleiders vragen van deelnemers goed beantwoorden en denken zij goed met de deelnemers mee. Bovendien zijn de begeleiders erg flexibel waardoor de combinatie werk-studie minder zwaar kan aanvoelen tijdens het traject.

Wat heeft het je opgeleverd?

De inhoud van het zij-instroomtraject economie heeft ervoor gezorgd dat ik inhoudelijk en didactisch een betere docent economie ben geworden. Hierdoor sta ik zelfverzekerder voor de klas, want ik sta boven de leerstof en ik kan verschillende werkvormen inzetten zodat de leerlingen effectiever met economie aan de slag kunnen gaan. Ik kan vragen van leerlingen veel uitgebreider beantwoorden en moeilijkere onderwerpen grondiger toelichten.

Wat heeft jou over de streep getrokken?

Ik denk dat het belang van de subsidie zij-instroom (vrijwel kosteloos het zij-instroomtraject doorlopen) én de mogelijkheid om de subsidie in te zetten voor werktijd-/werkdrukreductie niet moeten worden onderschat. Een opleiding naast je baan kan behoorlijk zwaar zijn en als ‘werktijd’ kan worden omgezet in ‘studeertijd’, zal dat voor menig kandidaat een extra reden zijn om dit traject in te gaan. Bij mij heeft het in ieder geval gezorgd voor een ‘zachte landing’ op mijn school.

Marjanke de Bruin

Marjanke de Bruin
Studieadviseur

Het zij-instroom traject is maatwerk. Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen? Vraag dan een persoonlijk gesprek aan waarin we jouw wensen en mogelijkheden verder kunnen bespreken.