Deelnemen aan onderzoek

Op zoek naar een gemakkelijke bijverdienste? Nieuwsgierig naar de werking van je grijze cellen? Of wil je graag een bijdrage leveren aan de wetenschap? Geef je dan op als proefpersoon bij het Donders Instituut.

Als je je aanmeldt in het registratiesysteem Radboud SONA, kun je je inschrijven om deel te nemen aan onderzoek. De onderzoeken waar je aan mee kan doen variëren in omvang en onderwerp. Sommige duren een half uur, anderen enkele uren. Ze gaan bijvoorbeeld over taal, waarneming of geheugen. Iedereen is welkom om proefpersoon te worden, studenten, maar zeker ook niet-studenten. Om je in te schrijven moet je 18 jaar of ouder zijn.

Aanmelden

Opbrengsten

Afhankelijk van het experiment bedraagt de vergoeding € 8 tot € 10 per uur of een VVV tegoedbon. Je kunt aan meerdere onderzoeken deelnemen. 

Locaties

Ons onderzoek vindt plaats bij de verschillende onderzoekscentra die onderdeel zijn van het Donders Instituut. De instituten onderzoeken verschillende thema's en zitten verspreid over de campus van de Radboud Universiteit:

Donders Centre for Cognitive Neuroimaging

Het Donders Centrum voor Cognitieve Neuroimaging onderzoekt de werking van de hersenen. Hierbij gebruiken wij bijvoorbeeld taaltesten, visuele testen of auditieve testen zijn.

Donders Centre for Cognition

Het Donders Centrum voor Cognition doet onderzoek naar de hersenen, cognitie en gedrag. Dit kunnen bijvoorbeeld taal-, perceptie, actie of geheugen experimenten zijn.

Donders Centre for Neuroscience

Het Donders Centrum voor Neurowetenschappen doet onderzoek naar hersenen en gedrag. Het instituut heeft de beschikking over meetapparatuur waarmee door middel van verschillende technieken gedrag (oog- en hoofdbewegingen, reactietijd) en hersenactiviteit gemeten kan worden. Dit kunnen bijvoorbeeld visuele, auditieve, vestibulaire of motorische testen zijn.

Contact

Heb je een vraag over deelname aan onderzoek of wil je feedback geven? Neem dan contact op via researchadmin [at] socsci.ru.nl (researchadmin[at]socsci[dot]ru[dot]nl)