Academia Europaea
Academia Europaea

Erik Storkebaum en Uta Noppeney nieuwe leden van de Academia Europaea

De Academia Europaea werd opgericht in 1988 en is de pan-Europese academie voor wetenschappen, menswetenschappen, rechten en literatuur. Het doel van de Academia Europaea is het bevorderen en verspreiden van uitmuntendheid in de wetenschappen en geesteswetenschappen over de hele wereld ten behoeve van het algemene publiek en het bevorderen van de educatie van het publiek van alle leeftijden in Europa. Verschillende Donderianen zijn lid van dit netwerk en Uta Noppeney en Erik Storkebaum zijn de nieuwste toevoegingen aan dit prestigieuze netwerk.

Academia Europaea (AE) functioneert als een academie met meer dan 5.500 leden. Ze aanvaardt ook externe leden van buiten Europa. Om lid te worden, moet je worden voorgedragen door twee ander leden en geselecteerd worden door een evaluatiecommissie. Het netwerk adviseert overheden en internationale organisaties vanuit een multidisciplinair en internationaal wetenschappelijk perspectief. Een van de belangrijkste actuele onderwerpen op de agenda van AE is de oorlog in Oekraïne en hoe Oekraïense wetenschappers gesteund kunnen worden. Storkebaum kijkt uit naar zijn lidmaatschap:

AE lidmaatschap is een eer en een erkenning van het werk van mijn lab. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan dit prestigieuze netwerk. Een van de onderwerpen die ik graag wil behandelen is proefdieronderzoek. Ik denk dat ik kan helpen bij het ontwikkelen en monitoren van goed beleid voor dit belangrijke onderdeel van de wetenschap.

Leden van Academia Europaea

Uta Noppeney en Erik Storkebaum zijn niet de eerste leden van het Donders Instituut en de Radboud Universiteit. Bekijk de lijst van Radboud hoogleraren als je wilt weten wie er op dit moment lid is.