Onderzoekers Michael Tangermann en Jordy Thielen geven je een uniek kijkje in het Brain Computer Interfacing-lab van het Donders Institute.
Neem een kijkje in het Brain Computer Interfacing lab
Stel je voor: je bent verlamd en kunt niet meer bewegen of praten. In het Brain Computer Interfacing Lab ontwikkelen wetenschappers technologieën waarmee je weer kunt communiceren, door je hersenen te gebruiken.
Brain Computer Interfacing Lab
We kunnen onderzoeken hoe hersensignalen gebruikt kunnen worden voor patiënten die na een beroerte niet meer met hun vrienden en familie kunnen communiceren. Deze systemen kunnen in revalidatiecentra worden gebruikt om patiënten te trainen en hen een stem te geven.
Hoe werkt Brain Computer Interfacing (BCI)?
Hersensignalen worden meestal opgenomen met EEG-caps. Wetenschappers trainen computers om deze rommelige signalen te decoderen, afkomstig van patiënten die bijvoorbeeld een cognitieve stoornis hebben. Om te trainen zit de patiënt in een ring van luidsprekers, terwijl we een woorden afspelen. De patiënt hoeft slechts aandacht te besteden aan één van die woorden. Een ander voorbeeld is dat we aan de hand van je hersenactiviteit kunnen bepalen aan welke letter je denkt als je die met een bepaald knippatroon laat zien.
Wil je deelnemen aan een experiment?
Dat kan! Deelnemers hebben de unieke kans om bij te dragen aan onderzoek en van dichtbij te zien hoe hun hersenen worden gestimuleerd. Als je wilt deelnemen aan een experiment, kun je als een van de eersten bijdragen aan nieuwe technologieën. Zoals je in de video kunt zien, is het leuk om te zien wat er hier in het onderzoek gebeurt, wat we doen, en om jouw hersenen te zien.
Contactinformatie
- Organisatieonderdeel
- Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour, Faculteit der Sociale Wetenschappen, Donders Centre for Cognition
- Gaat over persoon
- dr. M.W. Tangermann (Michael) , dr. J. Thielen (Jordy)
- Thema
- Gedrag, Hersenen