FUS brain stimulation
FUS brain stimulation

Neem een kijkje in het Brain Stimulation Lab

Wist je dat we hersenen kunnen stimuleren in een van onze labs? Wil je zien hoe dit eruit ziet?

Onderzoekers Lennart Verhagen, Hanneke den Ouden en Soha Farboud geven je een uniek beeld van het Brain Stimulation Lab in het Donders Instituut.

Brain Stimulation Lab

Bij het Donders Instituut beschikken we over niet-invasieve hersenstimulatiemethoden. Deze methoden stimuleren de hersenen zonder ingrijpende procedures, zoals een hersenoperatie, waardoor het proces veiliger en toegankelijker is. We hebben een nieuwe manier ontwikkeld voor niet-invasieve hersenstimulatie in het lab: focused ultrasound.

Focused ultrasound

De ultrasound techniek maakt het mogelijk om een signaal te richten op diepe hersengebieden. Dat onderscheidt deze techniek van de meer traditionele methoden. De diepere hersengebieden zijn bijvoorbeeld belanrijk voor impulsieve besluitvorming. Tot nu toe was het een uitdaging om deze gebieden bij mensen te bestuderen of te stimuleren. Zoals je in de video ziet, gebruikt deze innovatieve aanpak onschadelijke geluidsgolven met een hoge frequentie om de schedel binnen te dringen en deze gerichte hersengebieden nauwkeurig te stimuleren.

Wil je deelnemen aan een experiment?

Dat kan! Deelnemers hebben de unieke kans om bij te dragen aan onderzoek en van dichtbij te zien hoe hun hersenen worden gestimuleerd. Als je wilt deelnemen aan een experiment, kun je als een van de eersten bijdragen aan nieuwe technologieën. Zoals je in de video kunt zien, is het leuk om te zien wat er hier in het onderzoek gebeurt, wat we doen, en om jouw hersenen te zien.

Deelnemen

Contactinformatie

Thema
Gedrag, Hersenen, Innovatie, Taal, Wetenschap