Hoe hard werk jij voor een beloning?

Tijdsduur
2023 tot 2024
Projectleden
D. Booltink (Diede)
Projecttype
Onderzoek

Gezonde mannen (18-50) gezocht voor Onderzoek naar inspanning en vermoeidheid.

Waarom ga je soms met veel zin naar je werk, de sportschool of een feestje, maar blijf je thuis als je moe of ziek bent? Deze studie onderzoekt welke rol de hersenen en het immuunsysteem spelen in de manier waarop we keuzes maken over inspannende taken.

Waarom dit onderzoek?

Iedereen is weleens moe, maar tijdens een kanker behandeling wordt het lichaam flink op de proef gesteld met ernstige vermoeidheid als gevolg. Met dit onderzoek willen we beter begrijpen welke rol de hersenen spelen in deze ernstige vermoeidheid na kanker. Daarom vergelijken we de hersenen van gezonde mannen met die van vermoeide ex-zaadbalkankerpatiënten. Hiervoor meten we uw hersenactiviteit met de MRI scanner terwijl u inspannende taken uitvoert.

Voor dit onderzoek zoeken we:

 • Gezonde mannen, tussen de 18 en 50 jaar oud.
 • Met een BMI van <30

U kunt helaas niet meedoen wanneer u:

 • Een blessure heeft aan u dominante hand
 • Op dit moment of een geschiedenis van een medische aandoening heeft die van invloed kan zijn op het onderzoek, zoals een bestaande chronische aandoening (bijv. suikerziekte, reuma, Ziekte van Crohn etc.). hart- en vaatziekten, nierfalen, kanker, ernstige maag-, lever- en darmaandoeningen, hormonale aandoeningen, neurologische aandoeningen of een psychiatrische aandoening.
 • Bepaalde medicijnen langdurig heeft gebruikt/gebruikt die van invloed kunnen zijn op het onderzoek, zoals bijv. ontstekingsremmers of antidepressiva.
 • Niet-verwijderbare metalen in uw lichaam heeft (met uitzondering van een draadje achter uw tanden) of last heeft van claustrofobie.

Wat houdt deelname in?

Het onderzoek bestaat uit 2 delen:

 • Een bezoek aan het Donders instituut in Nijmegen (duur: 2-2.5 uur). Tijdens dit bezoek wordt er een MRI scan gemaakt (60 minuten), u vult enkele vragenlijsten in en krijgt u een vingerprik om uw ontstekingswaarden in een druppel bloed te meten.
 • Online vragenlijsten op een tijdstip naar keuze (duur: 30-40 minuten

U krijgt een vergoeding van €30-€32 afhankelijk van uw keuzes tijdens de computer taak. Ook krijgt u uw reiskosten vergoedt.

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd in deelname of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via onderstaande e-mail:

 1. E-mail naar vermoeidheidnakanker.psy [at] radboudumc.nl
 2. Vul als onderwerp in: Deelname MRI onderzoek
 3. Zet in de mail uw naam, telefoonnummer en eventueel tijdstip waarop u bereikbaar bent

Heeft u vragen? stel die dan gerust. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen!

Contactinformatie

Contactpersoon

 • D. Booltink (Diede)