Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour
Zoek in de site...

Bedankpagina belevingstest

Bedankt voor uw deelname aan de belevingtest

U heeft deelgenomen aan een wetenschappelijk onderzoek. Dit is een samenwerking tussen het muZIEum en het Donders Instituut van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Wij willen u graag wat meer uitleg geven over de vragen die u de afgelopen dagen heeft ingevuld. U kunt de MovisensXS verwijderen van uw telefoon. U zult namelijk geen berichten via deze app meer ontvangen.

U bent meerdere keren per dag na gegaan hoe u zich voelt en wat u doet. Dit kan inzicht geven in uw belevingswereld. Heeft u gemerkt dat het invullen van de vraagt invloed op u had? Hoe was het om bij te houden hoe uw stemming is?

Vaak zien we dat mensen zich dan beter voelen wanneer zij bewegen of sporten. Maar hoe veel moet je bewegen om je beter te gaan voelen? En zorgt sporten bij de ene persoon voor een fijner gevoel dan bij de andere persoon? Dat brengen we met dit wetenschappelijk onderzoek in kaart. We hopen naar de antwoorden van een grote groep mensen te krijgen. Zo kunnen we betrouwbaar onderzoek doen. Ook is dit de basis voor vervolgonderzoek. Zo wordt sporten bijvoorbeeld ingezet als behandeling voor angst of depressieve stemming. Door te leren hoe en voor wie bewegen en sporten positief werkt, kunnen we ook mensen met angst of depressie beter helpen in de toekomst.

U heeft ook een gokspelletje gespeelt waarbij we steeds gevraagd hebben hoe u zich over het nemen van de gok voelt, en hoe zeker u bent dat u de gok wint. Met dit spelletje kijken we hoeveel risico’s u neemt. Gokt u vaak, dan bent u iemand die waarschijnlijk graag risico’s opzoekt. Gokt u weinig, dan vermijdt u eerder risico’s. Maar wij denken dat dit afhangt van of u goed gemutst bent. Voelt u zich goed, dan voelt u zich ook beter over het nemen van een gok, en bent u ook positiever over dat u een gok gaat winnen. En hierdoor gaat u waarschijnlijk ook meer geld inzetten. Tenminste, dat is de theorie. En wij testen of dat klopt met het gokspelletje en de twee vragen.

U vond het vast jammer dat u nooit te zien kreeg of u de gok heeft gewonnen. Sorry hiervoor! Maar als u had gezien of u had gewonnen, had dat de volgende keer dat u het spelletje weer gingen spelen te erg beïnvloedt. Had u gewonnen, zou u de volgende keer waarschijnlijk meer gaan gokken, en dat wilden we niet. We willen puur zien hoe uw stemming het gokken verandert.

Nogmaals heel hartelijk bedankt voor het invullen van de vragen. U helpt hier de wetenschap mee verder!

Met vriendelijke groet,

De CityLab @ muZIEum onderzoekers

Janna Vrijsen

Lisa Rosenberger

Alan Sanfey