Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour
Zoek in de site...

Proefpersonen gezocht voor breinbrekend werk!

Ben je al deelnemer? Klik hier

For English, click here.

Op zoek naar een gemakkelijke bijverdienste? Nieuwsgierig naar de werking van je grijze cellen? Of wil je graag een bijdrage leveren aan de wetenschap? Geef je dan op als proefpersoon bij het Donders Instituut.

Proefpersoon zijn, wat houdt dat in?

Nadat je je hebt aangemeld via ons registratiesysteem, kun je je inschrijven om deel te nemen aan onderzoek. Ook kun je uitnodigingen ontvangen voor bepaalde onderzoeken. Je bent nooit verplicht om deel te nemen, ook al heb je je geregistreerd. De onderzoeken waar je aan mee kan doen variëren in omvang en onderwerp. Sommige duren een half uur, anderen enkele uren. Ze gaan bijvoorbeeld over taal, waarneming of geheugen. Iedereen is welkom om proefpersoon te worden, studenten, maar zeker ook niet-studenten. Om je in te schrijven moet je 18 jaar of ouder zijn.

Wat levert het op?

Afhankelijk van het experiment bedraagt de vergoeding € 8 tot € 10 per uur of een VVV tegoedbon. De duur van het onderzoek varieert van een half uur tot enkele uren. Het is mogelijk om aan meerdere onderzoeken deel te nemen. Dit kan al met al een leuke en gemakkelijke bijverdienste opleveren. Daarnaast biedt het een interessant kijkje in de keuken van het onderzoek van de universiteit. Je krijgt te zien hoe het onderzoek in de praktijk in zijn werk gaat en hebt de kans om met de onderzoekers in contact te komen.

Aanmelden/inloggen

Je kunt je aanmelden voor deelname als vrijwilliger bij het Donders Instituut, het Behavioral Science Instituut of het Centrum voor Language Studies. Aanmelden (nieuwe proefpersonen) en inloggen (bestaande proefpersonen) kan via ons registratiesysteem. Meld je je voor het eerst aan? Voer dan een zelfgekozen User ID en password in en klik op ‘Request Account’. Heb je al een account, log dan in met je bestaande gegevens.

Het systeem is open voor iedereen: voor studenten van de RU of HAN en voor niet-studenten. Ben je geen student? In het dropdown menu onder Course staat ook de optie “geen student/non-student”. Dit is voor jou van toepassing. Het system laat up-to-date informatie zien van lopende experimenten waarvoor je je kan inschrijven en houdt automatisch bij aan welke experimenten je in het verleden hebt deelgenomen.

Vragen over inschrijven

Heb je een vraag over deelname aan onderzoek, neem dan contact op via researchadmin@socsci.ru.nl

Voor uw deelname

Als je je al hebt aangemeld om mee te doen met onderzoek bij het Donders Instituut, dan heeft een onderzoeker je gevraagd om vooraf informatie door te lezen. Hieronder is deze informatie te vinden per centrum van het Donders.

Na uw deelname

Het is mogelijk om uw ervaringen rondom deelname met ons te delen. Bent u tevreden of juist helemaal niet? Laat het ons weten via een feedback-webformulier. Dit formulier vindt u hier. Wij waarderen uw feedback heel erg!

Locaties

De onderzoekscentra van het Donders Instituut zitten verspreid over de campus in Nijmegen. Kijk voor meer informatie voor proefpersonen bij het betreffende onderzoekscentrum hieronder.

Donders Centre for Cognitive Neuroimaging

Trigon gebouw
Kapittelweg 29
6525 EN Nijmegen
Donders Centre for Cognition

Faculteit Sociale Wetenschapen 
Maria Montessori building
Thomas van Aquinostraat 4
6525 GD Nijmegen
Donders Centre for Neuroscience

Faculty of Science
Huygensgebouw
Heyendaalseweg 135
6525 AJ Nijmegen
trigon mm-gebouw-small huygens