Duurzame bachelorvakken

Hieronder vind je een overzicht van alle bachelorcursussen waarin duurzaamheidsvraagstukken een prominent thema zijn. Deze vakken zouden eventueel de basis kunnen vormen voor het behalen van je duurzaamheidsgetuigenis. Let op: het overzicht met vakken op Osiris is leidend voor de duurzaamheidsgetuigenis. Lees goed de voorwaarden door voor het behalen van de getuigenis om te kijken of en hoe je in aanmerking komt hiervoor.
Let op: aan sommige vakken zijn ingangseisen verbonden. Raadpleeg daarom goed de studiegids voordat je je voor een vak inschrijft en neem eventueel contact op met de docent of studieadviseur wanneer je niet zeker weet of je een vak kan volgen.

In periode 3 worden de interdisciplinaire vakken Climate Crisis (FTR-FTR201), Sustainable Development Goals (MAN-BKV06) en Post-Fossil Change in Industrial Regions (NWI-FMT031) gegeven. Alle bachelorstudenten kunnen deze vakken te volgen, ongeacht studieachtergrond.

Direct naar:
> Faculteit der Sociale Wetenschappen
> Faculteit der Managementwetenschappen
> Faculteit der Letteren
> Faculteit der Wiskunde, Natuurkunde en Informatie
> Faculteit der Medische Wetenschappen
> Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen
> Faculteit der Rechtsgeleerdheid


Hieronder vind je een overzicht van de Sustainable Development Goals (SDGs). Wanneer in een vak vier of meer SDGs centraal staan, wordt dit aangegeven met een cirkel. Lees hier wat de SDGs zijn en waar iedere SDG voor staat.
De 18e SDG voor dierenwelzijn, -rechten en -gezondheid is een voorgestelde toevoeging. Lees hier meer over deze 18e SDG.

all SDGs

Faculteit der Sociale Wetenschappen

Faculteit der Managementwetenschappen

Faculteit der Letteren

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Faculteit der Medische Wetenschappen

Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Cursus Periode ECTS SDGs
Agrarisch Recht 1 & 2 8 sdg 12 sdg 15
Fundamental Rights in Europe 1 & 2 4 sdg 16
Rechtsfilosofie 3 & 4 5 sdg 16
Rechtsfilosofie in EU-perspectief 3 & 4 4 sdg 10 sdg 16