Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen

De Radboud Universiteit is aangesloten bij het kernteam van 'Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen'.

'Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen' is een beweging van Nijmeegse instellingen, bedrijven en inwoners om de komende tien jaar te werken aan een groene, gezonde stad in beweging. Ieder draagt zijn steentje bij vanuit eigen ervaring.

Initiatiefnemers van ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’ zijn Radboudumc, GGD Gelderland-Zuid en gemeente Nijmegen.

Lokaal Preventieakkoord

De Radboud Universiteit heeft samen met meer dan vijftig Nijmeegse organisaties het Lokaal Preventieakkoord ondertekend. Hiermee hebben zij afgesproken dat ze actief een gezonde leefstijl bij medewerkers, studenten, cliënten en patiënten stimuleren. Een rookvrije omgeving, meer bewegen en gezond eten, mentale fitheid en bewustwording van de risico’s van alcoholgebruik zijn de prioriteiten. Het doel van het akkoord is de fysieke én mentale gezondheid van Nijmegenaren aanzienlijk te verbeteren.

Meer weten?

Lees ook: Hoe de Radboud Universiteit bijdraagt aan duurzame inzetbaarheid