HFML-FELIX buildings
HFML-FELIX buildings

HFML-FELIX is op zoek naar een Communicatieadviseur

Wil jij op een creatieve en innovatieve wijze bijdragen aan de zichtbaarheid van het grensverleggend onderzoek van de internationale onderzoeksinfrastructuur HFML-FELIX en de communicatie over dit onderzoek met sterke magneten en intense vrije-elektronen lasers vormgeven? Werk je graag in een dynamische internationale omgeving waar we bijdragen leveren aan maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid, energietransitie en ontwikkeling van nieuwe materialen? Dan ben jij nodig als communicatiemedewerker bij HFML-FELIX!

Als communicatieadviseur ben je een onmisbare schakel in het ondersteunende team van HFML-FELIX. Je hebt een passie voor wetenschappelijk onderzoek en kan dit vertalen naar een breed publiek. Je bent zowel betrokken bij de interne communicatie, de instituut brede (strategische) communicatie als bij de externe communicatie m.b.t. projecten en activiteiten.

Je geeft in samenwerking met de managing director vorm aan het communicatiebeleid naar verschillende doelgroepen en je verzorgt de praktische communicatie-activiteiten: je zet wetenschappelijke publicaties om in aansprekende nieuwsberichten voor de website en social media, communiceert via deze kanalen pro-actief over activiteiten zoals bijvoorbeeld promoties. Je zorgt dat de communicatiemiddelen effectief worden ingezet en aansluiten bij het communicatiebeleid van HFML-FELIX en de Radboud Universiteit. Het schrijven en redigeren van teksten voor brochures en websites is aan jou goed besteed en je vindt het leuk om samen met de wetenschappelijke staf te zorgen voor aansprekende teksten over hun onderzoek voor bijvoorbeeld de website. Hiervoor werk je nauw samen met de onderzoekers, waarbij je ze actief meeneemt in het toegankelijk presenteren van hun ideeën en resultaten

HFML-Felix

Je verzorgt de mailings en nieuwsbrieven van HFML-FELIX, EMFL en FELs of Europe. Voor dit deel van het werk is een achtergrond in of affiniteit met natuurwetenschappen en/of techniek een pre. Daarnaast organiseer en coördineer je allerlei communicatie- en voorlichtingsactiviteiten, zoals rondleidingen en bezoeken van stakeholders. Je neemt eigenaarschap waarbij je een goede inschatting maakt van wanneer en hoe je je ideeën afstemt met het MT.

Meer informatie

Volg de knop hieronder voor meer informatie over deze positie bij het HFML-FELIX laboratorium.

Ik wil meer weten

Contact information