HFML-FELIX buildings
HFML-FELIX buildings

HFML-FELIX is op zoek naar een Electronica engineer & RF expert

Lijkt het je leuk om te werken in een wetenschappelijke omgeving? Wil je een bijdrage leveren aan hoogstaande wetenschap en het oplossen van maatschappelijke vraagstukken? Vind je het leuk om technische uitdagingen aan te gaan? Haal je er voldoening uit om in een uitdagende omgeving steeds weer een zo goed mogelijk resultaat te halen?

Als elektronica engineer & RF expert werk je binnen de FELIX FEL Technology-groep, het technisch team voor de vier FELIX vrije elektronen lasers (FELs). Deze groep bestaat uit 10 medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het functioneren, bedienen en verder ontwikkelen van de FELs. Hier is een samenspel van verschillende technische gebieden zoals mechanica, elektronica, HV, RF, IT, etc. voor nodig die door de leden van het team samen uitgevoerd worden. De lijnen binnen het team en met de wetenschappelijke collega’s zijn kort, we werken samen aan het in goede conditie houden en de continue verbetering van de technische en experimentele infrastructuur.

Als elektronica engineer en RF expert ben je verantwoordelijk voor de versnellers van FELIX en alle bijbehorende RF apparatuur. Je maakt deel uit van het team dat ontwikkelingen en het onderhoud van elektronica voor de technische infrastructuur van de vrije-elektronenlaser en voor wetenschappelijke experimenten verzorgt. Je hebt een goed overzicht, je bent nieuwsgierig en wil graag nieuwe dingen leren. Je expertise op het gebied van RF maakt dat je de complexiteit van de omgeving kunt overzien en hierop kunt terugvallen bij storingen. Je bent de vraagbaak voor zowel je collega’s als voor de onderzoekers.

FELIX laboratory

De technici draaien naast eigen en gezamenlijke projecten ook regelmatig operatordiensten. Hierdoor houd je voeling met de FELs en ervaar je de noodzaak en consequenties van eigen ontwikkelingen. De diensten zijn van 7:30 – 16:00 uur en van 16:00 – 0:30 uur. Je bent tijdens een shift het aanspreekpunt voor de gebruikers en verantwoordelijk voor de veiligheid in het gebouw gedurende jouw diensten. Een uitgelezen kans om met de gebruikers en hun onderzoek op de faciliteit in contact te komen. In goed teamoverleg vragen we je beschikbaarheid in de avonduren, dit gaat om één dienst per week/twee weken.

Meer informatie

Volg de knop hieronder voor meer informatie over deze positie bij het HFML-FELIX laboratorium.

Ik wil meer weten

Contact information