HFML-FELIX building on Radboud University Campus
HFML-FELIX building on Radboud University Campus

HFML-FELIX is op zoek naar een Machine operator vrije-elektronenlaser

Lijkt het je leuk om te werken in een wetenschappelijke omgeving? Wil je een bijdrage leveren aan hoogstaande wetenschap en het oplossen van maatschappelijke vraagstukken? Haal je er voldoening uit om in een uitdagende omgeving steeds weer een zo goed mogelijk resultaat te halen? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Als operator werk je binnen de FELIX FEL Technology Group, het technisch team voor de vier FELIX vrije elektronen lasers (FELs). Onze groep bestaat uit 10 medewerkers, die samen  verantwoordelijk zijn voor het functioneren, bedienen en verder ontwikkelen van de FELs. Hier is een samenspel van verschillende technische gebieden zoals mechanica, elektronica, HV, RF, IT, etc. voor nodig die door het team samen uitgevoerd worden. De lijnen binnen het team en met de wetenschappelijke collega’s zijn kort, we werken aan het in goede conditie houden en steeds verbeteren van de technische en experimentele infrastructuur.

Als operator van de vrije-elektronenlasers van FELIX ben je verantwoordelijk voor het optimaal laten functioneren van de verschillende FELs, zodat de gebruikers van de faciliteit de beste performance wordt geboden en er wetenschap van hoogstaande kwaliteit bedreven kan worden. In je reguliere werk start je de FELs op aan de hand van de eisen van de gebruikers, los je problemen die zich voordoen op en sluit je alles af nadat de diensten geëindigd zijn. Je bent het aanspreekpunt voor de (inter)nationale gebruikers en  verantwoordelijk voor de veiligheid in het gebouw gedurende jouw diensten.

FELIX laboratory

De FELs worden gebruikt in twee diensten: een dagdienst van 7:30u – 16:00u en een avonddienst van 16:00u – 0:30u. Een uitgelezen kans om met de gebruikers en hun onderzoek op de faciliteit in contact te komen. Ongeveer de helft van je dagen werk je in de avonddienst, de indeling van dag- en avonddienst gaat in overleg met het team.

Voor de werkzaamheden van operator krijg je een uitgebreide opleiding. In de eerste periode word je intensief begeleid door ervaren collega’s. Daarnaast ga je met je technische expertise het team versterken. Als je ingewerkt bent in de werkzaamheden als operator word je gevraagd om ook fabricage, onderhouds- en reparatietaken passend bij je expertise uit te voeren.

Meer informatie

Volg de knop hieronder voor meer informatie over deze positie bij het HFML-FELIX laboratorium.

Ik wil meer weten

Contact information