Prof. J.J. van den Broek (Harm)

Professor - Tax Law Division

Prof. J.J. van den Broek (Harm)
Visiting address

Montessorilaan 10
6525 HR NIJMEGEN

Postal address

Postbus 9049
6500 KK NIJMEGEN

Working days Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday

Harm van den Broek (1971) is met ingang van 1 november 2023 werkzaam als hoogleraar Belastingrecht. Sinds februari 2022 fungeerde hij al als voorzitter van de vaksectie Belastingrecht en als opleidingsvoorzitter van de masteropleiding Fiscaal recht. Hij verzorgt onder meer de vakken Europees belastingrecht en Inleiding Belastingrecht. Daarnaast is hij raadsheer-plaatsvervanger bij de belastingkamer van het gerechtshof 's-Hertogenbosch.
Het onderzoek van Harm van den Broek bevindt zich op het snijvlak van fiscaal ondernemingsrecht en Europees belastingrecht, in het bijzonder de invloed van het Europese recht op grensoverschrijdende fusies en splitsingen. Andere onderwerpen zijn de fiscale positie van charitatieve instellingen en de kinderopvangtoeslagaffaire.
Van den Broek studeerde Nederlands recht (1993) en Fiscaal recht (1997). In 2011 promoveerde hij op het onderwerp 'Cross-border mergers within the EU. Proposals to remove the remaing tax obstacles' (EUCOTAX Series, Kluwer Law International).

Publications

Teaching

Ancillary activities