Dr C.G. Dijkstra (Chris)

Assistant professor - Tax Law Division

Dr C.G. Dijkstra (Chris)
Visiting address

Montessorilaan 10
6525 HR NIJMEGEN

Postal address

Postbus 9049
6500 KK NIJMEGEN

Chris Dijkstra houdt zich als wetenschapper onder meer bezig met de samenloop van belastingen, de belastingheffing bij natuurlijke personen (in het bijzonder die betrokken zijn bij (familie)bedrijven, zoals de DGA), vermogensplanning en bedrijfsopvolging.

Enkele jaren geleden is hij gepromoveerd op een onderzoek naar de samenloop van de heffing van inkomstenbelasting, schenk- en erfbelasting (en overdrachtsbelasting). Dit onderzoek met als titel 'cumulatie van belastingen' bespreekt het onderwerp dubbele belastingheffing breedvoerig.

Chris combineert zijn wetenschappelijke activiteiten met een nationale en internationale adviespraktijk. Deze combinatie levert een prachtige synergie op. De wetenschappelijke activiteiten zorgen voor diepgaande en actuele kennis die de adviespraktijk ten goede komt. Anderzijds zorgt de praktijkervaring die Chris als belastingadviseur opdoet voor input voor zijn wetenschappelijk onderzoek. Ook kan hij hierdoor zijn colleges inkleuren met praktijkvoorbeelden, waardoor de stof voor de studenten gaat leven.

Vanaf 2017 voert Chris zijn adviespraktijk vanuit Watermill Tax & Legal (www.watermill.nl), gevestigd in Utrecht. Dit kantoor richt zich specifiek op het begeleiden van de vermogende particulier en het familiebedrijf bij vraagstukken over vermogen. Voor zijn aanstelling bij de Radboud Universiteit in 2007 werkte Chris als docent Belastingrecht bij de Universiteit van Tilburg. Naast deze activiteiten geeft Chris met grote regelmaat cursussen en lezingen.

Publications

Teaching

Ancillary activities