Career Central voor werkgevers in vijf stappen

Deze handleiding biedt stapsgewijze instructies voor het gebruik van het Career Central platform door werkgevers. Hier vind je gedetailleerde informatie over het creëren van een bedrijfsprofiel, het plaatsen van vacatures en de bijbehorende kosten.

Stappenplan

 1. 1. Check of je bedrijf bij career central past

  Het doel van Career Central is om (voormalige) studenten en interessante werkgevers met elkaar te verbinden. Om je als werkgever aan te melden bij Career Central dien je eerst te verifiëren of jouw bedrijf aansluit bij de beoogde doelgroep:

  • Ben je op zoek naar Radboudtalent voor openstaande vacatures en/of stages binnen je eigen bedrijf? Dan ben je welkom op Career Central. 
  • Bemiddelt u in banen voor andere bedrijven? Dan is Career Central helaas niet het juiste platform en kunnen we op dit moment je aanmelding niet verwerken.

  Om duplicatie op het platform te voorkomen, maken we gebruik van KVK-nummers. Indien je organisatie geen KVK-nummer heeft of dit niet beschikbaar is, neem dan contact op met Career Central via career.central [at] ru.nl (career[dot]central[at]ru[dot]nl).

 2. 2. Vraag een bedrijfsprofiel aan

  1. Vraag een bedrijfsprofiel aan op https://employer.nxus.nl/ via de knop 'request sign up'.
  2. Even geduld. Je aanvraag wordt gecontroleerd door een van onze medewerkers. Je krijgt binnen twee werkdagen terugkoppeling.
  3. Na goedkeuring ontvang je een bevestigingsmail met jouw inloggegevens. Als je geen bevestigingsmail hebt ontvangen binnen deze termijn, controleer dan je spam inbox.
  4. Je kan inloggen met de inloggegevens uit de bevestigingsmail. Vergeet niet om na inloggen het wachtwoord te veranderen. 
 3. 3. Maak je profiel compleet

  1. Vul je profiel met een korte beschrijving en een slogan 
  2. Voeg urls naar de website en sociale media pagina's toe 
  3. Maak je profiel compleet met foto's die je bedrijf typeren 
 4. 4. Plaats een vacature

  Profiel compleet? Dan is het tijd om je eerste vacature te plaatsen. 

  1. Klik na inloggen op + job offer
  2. Vul alle details over de functie in
  3. Vul alle vereisten over de functie in (denk aan: studierichting, niveau, taal, vaardigheden en kenis)
  4. Controleer de preview van de vacature; zo komt het eruit te zien voor studenten
  5. Na akkoord kan je de vacature publiceren tegen betaling van 1 credit twv €50,-.

  Na publiceren gaat het matchingproces aan de slag. Alle studenten die matchen met de door u genoemde vereisten (ingevuld bij stap 3) krijgen de vacature te zien. Bij interesse kunnen zij reageren op de vacature.

 5. 5. Vind een match

  Matchende kandidaten ontdekken jouw vacature via hun persoonlijke overzicht van vacatures waar ze mee matchen. Hier hoef je niets voor te doen. Je kan matchende kandidaten ook zelf uitnodigen te solliciteren. Dit laatste werkt als volgt: 

  Kandidaten uitnodigen ​te solliciteren

  1. Selecteer onder de sectie 'recruitment' de titel van jouw geplaatste vacature. Hier vind je de matchende kandidaten onder 'candidates' en de sollicitaten onder 'interviewees'. 
  2. Klik op de titel van een kandidaat om relevante informatie over diegene te ontdekken (opleidingen, werkervaring, talen, kennis en vaardigheden). 
  3. Nodig passende kandidaten uit om te solliciteren door 'invite to apply' aan te vinken en op de knop 'invite' te klikken. 

  Sollicitant uitnodigen voor gesprek 

  Als een kandidaat besluit te solliciteren, krijg je hier een melding van. Je vindt de sollicitant ook terug onder als 'interviewee' onder 'recruitment'. 

  1. Is de sollicitant geschikt? Nodig diegene uit door een afspraak in te plannen. De sollicitant kan vervolgens aangeven of het een passend moment is of een alternatief voorstel te doen.
  2. Pas ná bevestiging van de afspraak krijg je toegang tot het volledige profiel en kun je ook via de chat contact opnemen.

Haal meer uit Career Central met onderstaande tips
 

1. Uw bedrijfsprofiel laten gebruiken door collega's 

 • U kunt collega's toevoegen aan uw profiel via 'beheer medewerkers' en de knop +'nieuwe medewerkers'. In dit menu kunt u zelf aangeven welke functies uw medewerkers kunt uitoefenen, bijvoorbeeld het plaatsen van vacatures of het selecteren van kandidaten.
 • U kunt in het bijzonder ook medewerkers toevoegen die zelf aan de Radboud Universiteit hebben gestudeerd via de knop '+Nxus alumni'. Vul hier het mailadres in waarmee de alumnus een profiel heeft op Career Central. Door alumni-medewerkers aan uw profiel te koppelen kunnen zij credits overdragen waardoor u kosteloos vacatures kunt plaatsen.

 

2. Gratis vacatures plaatsen dankzij oud-studenten (alumni) 

 • Op Career Central kunt u betalen in de vorm van credits (ter waarde van 50 euro exclusief btw. Deze credits kunnen verdiend worden door medewerkers die aan de Radboud Universiteit hebben gestudeerd. Zij krijgen ieder jaar een credit cadeau.
 • Daarnaast kunnen zij extra credits verdienen door bijvoorbeeld een lezing te verzorgen. Deze verdiende credits worden aan diens alumnusprofiel toegekend en kunnen vervolgens worden toegevoegd aan het bedrijfsprofiel door de desbetreffende medewerker aan uw profiel toe te voegen.