Zoek in de site...

Duurzaamheid

Campus & Facilities heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Wij doen veel aan duurzaamheid, zoals:

  1. Afval scheiden (zelf bij de productie en overal voor onze gasten)
  2. Afval zoveel mogelijk als grondstof hergebruiken (niet alleen papier en plastic, maar bijvoorbeeld ook koffiedik dat apart wordt ingezameld en als grondstof wordt hergebruikt)
  3. Materiaal zoveel hergebruiken (bv. aan het einde van de levenscyclus recyclen meubilair meegenomen in de aanbesteding)
  4. Invoering Billiecup, nu als pilot in Huygensgebouw, doel is uitrol over de campus. De Billiecup is een hardplastic koffiebeker met waarborg/statiegeld systeem en dient als alternatief voor de kartonnen wegwerpbekers die na eenmalig gebruik worden weggegooid.
  5. Minimaliseren disposables door stimuleren hergebruik (eigen) bekers of Billiecup (promotie op koffiemachine en korting bij coffeecorners)
  6. Vergaderlunches zijn standaard vegetarisch (vlees/vis enkel op verzoek verkrijgbaar)
  7. Stimuleren vega en vegan gerechten op de afdelingen door promotie, vooraan / bovenaan zetten en voordeliger aan te bieden. Zo is vegetarisch bijna altijd goedkoper dan vlees/vis en wordt er geen meerpijs gerekend voor vegan kaas op de pizza, terwijl dat wel aanzienlijk duurder is.
  8. Stimuleren en promoten duurzame en gezonde keuze’s door actieve deelname aan themaweken zoals de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel, Dry January, Radboud Impact Festival, De Groene Week en de Wellbeing weeks.
  9. Wij schenken geen alcohol schenken voor 15.30
  10. Aanbieden en promoten plantaardige melk in coffee corners en de koffiemachines van MAAS
  11. Minimaliseren transport op campus en gebruik last mile logistieke hub met elektrische voertuigen
  12. Zoveel mogelijk met lokale leveranciers werken
    1. Brood en gebak van de lokale bakker (Kraaijennest)
    2. Aardappelen, groente, fruit, zuivel, vleeswaren van Oregional, een coöperatie van lokale boeren
    3. IJs van Wijs IJs, ambachtelijk ijs van zoveel mogelijk pure, natuurlijke en lokale producten zoals melk van de plaatselijke bio-boerderij en lokaal fruit.
    4. De Boerenbox, gezonde en duurzame maaltijdpakketten voor 2 personen met lokale ingrediënten.
  13. Duurzame koffieleveranciers zoals Santas en MAAS, zowel qua productie (fairtrade) als qua inzet medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in Nederland
  14. Dienstverlening in Berchmanianum gebeurd door een Hospitality Team bestaande uit medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt die bij ons een tweejarig opleidingstraject volgen om klaargestoomd te worden voor de arbeidsmarkt
  15. Wij hebben zelf meerdere medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst
  16. Duurzame koekjes via De Koekfabriek, gemaakt door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt
  17. Minimaliseren waste door slimmere werkprocessen en bereiden op maat
  18. Eten dat alsnog over is en nog goed is, maar niet meer verkocht kan worden, aanbieden via Too Good To Go app
  19. Campusbreed watertappunten voor vullen eigen fles zoals dopper en aanbieder van eigen variant dopper
  20. Watertappunten voor herbruikbare flessen voor de catering