Zoek in de site...

Max Havelaar

De Radboud Universiteit streeft ernaar om zoveel mogelijk eerlijke koffie te schenken. 80 procent van alle koffieautomaten is dan ook gevuld met koffie met het Max Havelaar  en Eko Keurmerk.

Wat is Max Havelaar?
Stichting Max Havelaar is een keurmerkorganisatie. Zij verkoopt zelf niets maar garandeert dat organisaties van kleine boeren of plantages in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs voor hun producten krijgen.
Een eerlijke prijs is een prijs waarmee boeren en arbeiders in staat worden gesteld zelf een betere toekomst op te bouwen. En een prijs die ruimte geeft voor fatsoenlijke arbeidsomstandigheden en milieuvriendelijke productie.

Het Max Havelaar Keurmerk is naast koffie ook te vinden op vele andere producten: bananen, thee, chocolade, honing, fruit en fruitsappen. Het is een Nederlands initiatief, maar inmiddels is het idee ook aangeslagen in andere Europese en niet-Europese landen – in totaal twintig. Met deze landen heeft Max Havelaar een overkoepelende organisatie opgericht: Fairtrade Labelling Organizations International (FLO).