Zoek in de site...

Printen op de campus

uk-24English version

Werkwijze printerssticker_printen

Je kan overal op de campus printen, scannen en kopiëren - onafhankelijk van de faculteit waar je studeert of werkt. Je stuurt je printopdracht niet naar een bepaalde printer, maar zet je de printopdracht klaar in een wachtrij. Daarna kun je je printopdracht bij iedere printer ophalen.

Tip bij printproblemen op niet ISC-apparaten, macOS en Linux

In september zijn er noodzakelijke Microsoft Security updates uitgevoerd. Helaas heeft deze update wereldwijd gezorgd voor printerproblemen. Ook bij de Radboud Universiteit is het in een aantal gevallen niet meer mogelijk om op de gebruikelijke manier te printen als je gebruik maakt van computers die niet in beheer zijn bij het ISC en gebruikers van macOS/Linux-apparaten. 
Het is wel mogelijk om via https://peage.ru.nl te printen. Kies daar voor web-upload, nieuwe afdruktaak uploaden. De prints zijn dan dubbelzijdig, waarbij je kan kiezen tussen kleur of zwart-wit
We beseffen dat deze situatie ongemak met zich meebrengt. Microsoft is nog bezig met de structurele oplossing voor het wereldwijde printerprobleem. Ondertussen werken Information Services, Campus and Facilities en Konica Minolta samen om tijdelijke oplossingen voor de universiteit te creëren.

Printen voor studenten

Studenten moeten saldo hebben om te kunnen printen, kopiëren en scannen. Hiervoor maak je gebruik van KUARIO.

  1. Installeer de KUARIO app of ga naar https://peage.ru.nl/ (Let op! Je kunt deze pagina alleen openen op de campus als je verbonden bent met het wifi-netwerk Eduroam, of via vpn).
  2. Maak een KUARIO account aan met je @ru.nl emailadres en de inloggegevens die je hebt ontvangen via de mail. Heb je de mail niet meer? Kies dan op de KUARIO inlogpagina voor “wachtwoord vergeten”. Let op: gebruik altijd je @ru.nl mailadres.
  3. Activeer je lidmaatschap van de RU omgeving. Klik op het envelopje met een “1” in de rechter bovenhoek en volg de aanwijzingen.
  4. Zet geld op je account via de button “Opladen”.
  5. Stel eenmalig de wachtrij in op je RU-studiewerkplek.
  • Klik op de startbutton en vervolgens op ‘Printers en scanners’
  • Klik op ‘FollowMe op print.hosting.ru.nl’ klik 'Beheren'
  • Klik 'Als standaard instellen'
  1. Verstuur je printopdracht.
  2. Log in op de printer met je studentenkaart.

De eerste keer meld je je aan met S-nummer en RU wachtwoord, daarna kun je inloggen door je kaart bij de kaartlezer te houden.

Kom je er niet uit? Lees de FAQ.

Printen voor medewerkers

Medewerkers hoeven geen saldo op te waarderen - je print op de kostenplaats van je aanstelling. Om te printen, moet je:

Terugvragen tegoed

Je kunt het Péage-tegoed dat je niet gebruikt hebt laten terug storten op je bankrekening. Dit kan bij Post en Print op de begane grond van het Erasmusgebouw. Door middel van retourpinnen wordt dan het geld overgemaakt naar jouw rekening.

Het bedrag kan niet contant uitbetaald worden. Je kunt voor uitbetaling ook een digitaal aanvraagformulier invullen. Na het verzenden van het formulier duurt het ongeveer twee weken voor het bedrag op je bankrekening staat.


Help

Voor MacOS gebruikers die de printqueue niet kunnen koppelen is printen via  Web_Upload op de website peage.ru.nl de oplossing.

Voor andere problemen met de printer (printen, scannen, kopiëren) of KUARIO, neem contact op met de helpdesk van Konica-Minolta:

telefoonnummer024 - 365 59 55
mailinfo@konicaminolta.nl
(bereikbaar op werkdagen 8.00 - 22.00)

Of kom langs bij de balie in de Universiteitsbibliotheek, maandag - vrijdag tussen 11.00 en 15.00.