VSBfonds Beurzen 2024

Date of news: 23 November 2023

*Dutch only, because the prerequisite for this funding is that you are eligible for the Dutch student loan system from the government (DUO)*

De aanmelding voor de VSBfonds beurzen 2024 is open

Een schenking van maximaal 10.000 euro voor een (vervolg)studie van minimaal 3 tot maximaal 24 maanden in het buitenland: het VSBfonds stelt dit jaar  vier beurzen ter beschikking voor Radboud studenten die tussen 1 maart 2022 en 31 december 2024 afstuderen als bachelor- of masterstudent (en 2 reservebeurzen).

De beurs is voor studenten die aantoonbaar betrokken zijn bij hun maatschappelijke omgeving en die zich graag verder willen ontwikkelen. Je hoeft geen bolleboos te zijn, maar wel goede studieresultaten hebben behaald. Je bepaalt zelf wat je gaat doen, waar en waarom. Vervolgens overtuig je het VSBfonds waarom je plan bijzonder is en waarom het VSBfonds dat plan zou moeten ondersteunen. Met deze beurs kan je een studie in het buitenland volgen, die je kennis verbreedt of verdiept.

Informatie en digitale voorlichting

Meer informatie en het aanvraagformulier kun je vinden op de website van het VSBfonds. Alleen complete aanvragen worden in behandeling genomen.

Op donderdag 25 januari om 12.00 uur houdt het VSBfonds een online Q&A-sessie voor iedereen. Aanmelden kan via deze link.

Radboud organiseert ook een Q&A sessie op donderdag 8 februari, 15.30 uur. De focus zal liggen op het daadwerklijk indienen van een aanvraag. Je kunt deze sessie via zoom bijwonen door deze  linkte gebruiken.

Mocht je vragen hebben, kun je altijd een afspraak maken bij Maaike van Gerven.

Feedback

Het International Office Letteren stelt studenten in de gelegenheid om feedback te krijgen op het dossier. Wil je hier gebruik van maken, houd dan de volgende data in de gaten:

• Vrijdag 2 februari: Aanvraagformulier inleveren via e-mail bij Maaike van Gerven
  • Uiterlijk maandag 12 februari: Student ontvangt feedback
  • Vrijdag 1 maart: Uiterlijke deadline inleveren dossier bij VSBfonds

Vervolg

International Office Arts maakt een prioritering, inclusief korte voordracht, van de kandidaten voor de selectiecommissie van de Radboud Universiteit. In maart vinden de selectiegesprekken plaats met de selectiecommissie van de Radboud Universiteit. In april draagt de Radboud Universiteit de geselecteerde kandidaten voor aan het VSBfonds.