Radboud Universiteit organiseert conferentie Earth System Governance in 2023

Datum bericht: 24 oktober 2022

De Radboud Universiteit organiseert volgend jaar de Earth System Governance-conferentie op haar campus in Nijmegen. Van 22 tot 27 oktober 2023 bespreken academici van over de hele wereld de meest actuele inter- en transdisciplinaire kennis die nodig is voor duurzaamheidstransformaties.

De jaarlijkse Earth System Governance (ESG)-conferentie is de belangrijkste activiteit van The Earth System Governance Project, een wereldwijd, interdisciplinair onderzoeksnetwerk op het gebied van milieuverandering en governance. Ingrid Visseren-Hamakers, hoogleraar Environmental Governance and Politics aan de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit, kondigde vorige week op de ESG-conferentie van dit jaar in Toronto het aanstaande evenement aan: 'De Radboud Universiteit is ambitieus om bij te dragen aan duurzaamheidstransformaties, en het hosten van de conferentie past perfect in deze missie. De conferentie van volgend jaar is onderdeel van de viering van het 100-jarig bestaan ​​van de universiteit. De conferentie wordt georganiseerd via het Radboud Centre for Sustainability Challenges’.

Het centrale thema van de ESG-conferentie van de Radboud Universiteit is 'Bridging sciences and society for sustainability transformations'. Hiermee wil de Radboud Universiteit de nadruk leggen op inter- en transdisciplinair onderzoek in het Earth System Governance Project en verbanden leggen tussen de milieuwetenschappen, sociale wetenschappen, geesteswetenschappen, natuurwetenschappen en maatschappelijke kennis. Ingrid Visseren-Hamakers: “Een dergelijke overbrugging is een essentiële voorwaarde om transformaties naar duurzame en rechtvaardige samenlevingen mogelijk te maken, die overal ter wereld zo dringend nodig zijn”.

Het komende jaar wordt het programma en de praktijk van de conferentie verder uitgewerkt. Al bekend is dat de ESG-conferentie van de Radboud Universiteit speciaal zal worden ontworpen om interactie tussen wetenschappers en praktijkmensen mogelijk te maken, meer dan ESG-conferenties tot nu toe.

Vragen of meer informatie? Neem contact op met Ingrid Visseren-Hamakers, hoogleraar Environmental Governance and Politics aan de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit.

Meer informatie over The Earth System Governance Project: https://www.earthsystemgovernance.org/