Alumninetwerk Politicologie

Het alumninetwerk Politicologie is er voor iedereen die in Nijmegen een bachelor en/of master Politicologie heeft gedaan. Afgestudeerden worden automatisch in het ledenbestand opgenomen en het lidmaatschap is gratis. Het bestuur van het netwerk organiseert meerdere keren per jaar activiteiten voor alumni, op diverse plaatsen in het land. De contacten tussen opleiding en afgestudeerden worden ook op andere manieren warm gehouden. Enkele voorbeelden zijn:

  • Netwerk: tijdens (in)formele activiteiten kunnen alumni het contact met oud-studiegenoten onderhouden en nieuwe alumni leren kennen.
  • Advies: in de adviesraad van de opleiding hebben diverse alumni zitting. Tijdens de vergaderingen bespreken zij de inhoud van de opleiding en daarbij letten ze specifiek op de mate waarin de opleiding aansluit op het werkveld.
  • Arbeidsmarktoriëntatie: huidige studenten kunnen zich via de alumni oriënteren op de beroepspraktijk. Dat gebeurt onder andere via meeloopdagen, waarbij een student een dagje meekijkt bij het werk van een alumnus. Ook kunnen alumni vacatures en stageplaatsen delen via de LinkedIn-groep.

Activiteiten
Minimaal drie keer per jaar organiseert het alumninetwerk een activiteit voor alumni. Soms is dit een gezellige borrel, soms heeft de middag of avond ook een inhoudelijk component, zoals een lezing door een (voormalig) docent van de Radboud Universiteit. De activiteiten vinden de ene keer plaats in Nijmegen, de andere keer elders in het land.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van het alumninetwerk Politicologie? Meld je dan aan voor de halfjaarlijkse nieuwsbrief, via de mail.

Tevens kun je lid worden van de LinkedIn-groep.

Alumninetwerk Politicologie