Bedrijfskunde nieuwjaarsevenement

Op donderdag 23 januari 2020 vond de tweede editie van het Nieuwjaarsevent van de sectie Bedrijfskunde plaats. Tijdens dit jaarlijkse evenement gingen alumni, medewerkers en studenten in gesprek over het thema Responsible Organisation. Dit onderwerp staat ook centraal in het onderwijs en onderzoek van de vakgroep.

Sectievoorzitter prof. dr. Yvonne Benschop heette alle aanwezigen van harte welkom en wenste hen een prettig 2020. Tijdens haar welkomstwoord blikte zij terug op het afgelopen jaar. Zo stond ze stil bij de AACSB-accreditatie en een aantal belangrijke onderzoeksthema's waar onderzoekers binnen de sectie zich mee bezighouden. Ook verwelkomde zij de nieuwe medewerkers die bij Bedrijfskunde zijn begonnen.

Na het welkomstwoord gaf Carola Wijdoogen, directeur van de Sustainability University Foundation en voormalig directeur duurzaam ondernemen bij NS, een interactieve keynote speech. Tijdens deze speech sprak zij over de rol van bedrijven in het in gang zetten van transities op het gebied van duurzaamheid. Binnen organisaties keek ze naar de verschillende rollen en competenties die nodig zijn om circulaire veranderingen in organisaties te realiseren. Kortom, welke skills zijn nodig om 'the goals' om te zetten naar de dagelijkse praktijk van een organisatie. Het publiek kreeg tijdens deze interactieve lezing de mogelijkheid om mee te stemmen en de antwoorden van het publiek werden vergeleken met een recent onderzoek.

Na een korte nieuwjaarswens door Jean-Pierre Dullens, voorzitter van studievereniging Synergy, kregen alumni, studenten en medewerkers de gelegenheid om met elkaar in contact te komen tijdens de borrel. We blikken terug op een geslaagd Nieuwjaarsevent.

Bekijk het fotoalbum!