"Dat je iets nog nooit gedaan hebt, wil niet zeggen dat je het niet kunt"

Na haar hbo-studie Toerisme studeerde Ilse van der Horst (35) Economie aan de Faculteit der Managementwetenschappen (2003-2007). Direct na haar opleiding vond ze een baan als recruiter. Sinds anderhalf jaar is Ilse Resource Manager bij Maandag, een bedrijf dat professionals detacheert in met name de publieke sector.

Wat is jouw functie bij Maandag?
“Als Resource Manager houd ik me bezig met de kwaliteitsverbetering van onze interne en externe recruitment. Hoe verloopt het proces van het inhuren van professionals en hoe kunnen we dat verder verbeteren? Hiervoor train ik onze recruitment managers in het begeleiden van ‘hun’ recruiters en voer ik de eindgesprekken met de mensen die bij ons intern komen werken. Past de kandidaat bij onze cultuur? In hoeverre gaat hij of zij het werk leuk vinden?”

Wat vind je leuk en minder leuk aan je werk?
“Ik hou ervan problemen op te lossen, bijvoorbeeld als het opdrachtgevers niet lukt om hun formatie op orde te krijgen. Het geeft veel voldoening als ik het wel voor elkaar krijg. Wat ik waardeer, maar af en toe ook lastig vind, is dat besluiten bij Maandag snel genomen worden, waarna soms al snel toch weer een andere koers wordt ingezet. Daar moet je tegen kunnen.”

Heeft je studie je klaargestoomd voor het vak van recruiter?
“Nee. Mijn functie bij Maandag heeft inhoudelijk niet veel met mijn studie Economie van doen. Ik wist als student niet wat de arbeidsmarkt allemaal te bieden heeft. Bij Economie ging de aandacht vooral uit naar banen bij de overheid. De voornaamste competenties die ik tijdens mijn studies heb opgedaan en waarvan ik dagelijks profiteer, zijn mijn analytisch denkvermogen en communicatievaardigheden.”

Wat zou je nu willen toevoegen aan je studieprogramma van toen?
“Bij Economie kon je afstuderen zonder stage te lopen, zonder werkervaring dus. Terwijl ik nu elke dag zie hoe goed het is om te ontdekken wat er allemaal is en wat bij je past. Zelf had ik al stage gelopen tijdens mijn hbo-studie Toerisme; ik zette een sport- en lifestylemagazine op, zonder enige ervaring in die richting. Daarvan heb ik zoveel geleerd! Ik ben dan ook groot voorstander van stages en internationale uitwisselingsprogramma’s. Het is goed om af en toe uit je comfortzone te komen.”

Je hebt twee jaar voor Ernst & Young in Oman gewerkt. Heb je dat daar ervaren?
“Een ander land, een andere cultuur, een andere taal én een stevige opdracht. Dat vraagt om flink wat aanpassingsvermogen en daadkracht. In Oman leidde ik het Graduate Recruitment Team, de recruiters die nieuw bloed werven onder jonge mensen die (nog) net (niet) zijn afgestudeerd. Daarnaast deed ik de employer branding: het profileren en promoten van Ernst & Young als werkgever bij de juiste doelgroepen.
In Oman heb ik geleerd dat je meer kunt dan je vooraf denkt. Dat je iets nog nooit gedaan hebt, wil niet zeggen dat je het niet kunt. Mijn ervaring in Oman was een fantastische opsteker voor mijn cv. Dat was echter niet mijn motivatie om naar Oman te gaan. Het leek me vooral heel leuk. Ook een belangrijke drijfveer!”

Hoe belangrijk is een goed cv eigenlijk nog?
“Veel belangrijker dan ik me tijdens mijn studie realiseerde. Daar werd ook niet nadrukkelijk op gewezen. Terwijl ik mijn eerste baan te danken heb aan mijn bestuurservaring bij de studievereniging ESV. Zo’n functie zegt iets over jou en over je ondernemendheid. Voor Ernst & Young was het doorslaggevend, mede omdat ik me er zou gaan bezighouden met recruitment via studieverenigingen.”

Welke kwaliteiten moet een kandidaat-werknemer in elk geval in huis hebben?
“Denk- en communicatieniveau en leervermogen zijn heel belangrijk. Daarnaast moet een kandidaat nieuwsgierig zijn, nieuwe ervaringen willen opdoen en een open, flexibele houding hebben. Zoals gezegd: dat zijn eigenschappen die je je goed eigen kunt maken tijdens stages en uitwisselingsprogramma’s.”/JvdB

Ilse van der Horst