Zoek in de site...

Curriculum Vitae

Als je een leuke vacature hebt gevonden ga je aan de slag met het schrijven van een sollicitatiebrief en cv. Dit is de eerste kennismaking met het bedrijf en je krijgt vaak maar één kans. Waar moet een cv aan voldoen? Lees hieronder de tips van Career Service!

CV tips

Een recruiter ontvangt vele cv’s per dag en moet in één oogopslag zien wie je bent, wat je kunt en wat je te bieden hebt. Schrik niet, een recruiter kijkt gemiddeld zes seconden naar een cv! Met onderstaande tips kun je ervoor zorgen dat in deze zes seconden jouw belangrijkste punten naar voren komen.

1. Dit filmpje vertelt in anderhalve minuut hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw cv indruk maakt op een recruiter.

2. In de cv checklist vind je de tips uitgebreider omschreven. Doorloop deze tips en pas je cv aan. Let op, een recruiter kijkt ook altijd naar jouw LinkedIn pagina, zorg dat deze ook up to date is en overeenkomt met jouw cv, zie hier de tips voor LinkedIn (pdf, 360 kB).
3. Er zijn vele websites waarop je nog meer tips kunt vinden voor het opmaken van een cv. Ook zijn er online veel voorbeeld cv's te vinden. Laat je inspireren! Enkele voorbeelden:

4. Heb je alle stappen doorlopen? Dan kun je een afspraak maken met de Career officer voor een LinkedIn en/of cv check.