Zoek in de site...

Checklist CV - De lay-out

Nog voordat je CV gelezen wordt, ziet de recruiter de opmaak van je CV. De meeste recruiters scannen in ongeveer 6 seconden de relevantie. Het is dus belangrijk om niet alleen aandacht te besteden aan de inhoud, maar ook aan de opmaak.

Maak gebruik van witruimtes tussen de verschillende onderdelen, kolommen, bulletpoints (ongeveer 3 achter elkaar is de max), vetgedrukte kopjes en een geschikt lettertype. Vermijd lange zinnen en houd de inhoud kort en bondig (telegramstijl). Door te schrijven in de eerste persoon enkelvoud en actieve zinnen te gebruiken voorkom je dat je tekst saai en zakelijk wordt. Zo wordt je CV scanbaar en is het mogelijk om veel informatie toch overzichtelijk te weergeven.

Je kunt eventueel een template/sjabloon van internet voor je CV gebruiken, of een handige tool zoals Canva. Op websites als Pinterest of via Google kun je ook op zoek gaan naar voorbeelden van CV’s. Je zou ook kunnen denken aan een video-CV of een online CV (in de vorm van een website). Kies in ieder geval iets wat bij jou past!

Originele CV’s vallen extra op, maar houd er wel rekening mee dat zo’n creatief CV niet door iedereen gewaardeerd wordt. Dit is afhankelijk van de branche, het soort bedrijf en de voorkeuren van de recruiter.

Check: kan iemand anders in 15 seconden de relevantie en essentie van jouw CV samenvatten?

Laat je inspireren!

Meer tips voor het CV

Nog vragen?

Kijk ook eens naar tips voor LinkedInje motivatiebrief, een sollicitatiegesprek, een online sollicitatiegesprek, een assessment, het arbeidsvoorwaardengesprek of maak een afspraak met de Career Officer voor een check van een cv of sollicitatiebrief.