Zoek in de site...

Motivatiebrief

Als de recruiter enthousiast is over jouw cv dan wordt de brief erbij gepakt. Dus let op, jouw cv moet eerst indruk maken en dan pas de brief! Maak je geen indruk dan is de kans aanwezig dat jouw brief niet wordt gelezen. Dus focus je eerst op jouw cv en LinkedIn pagina! Vervolgens is het van belang om een goede motivatiebrief te schrijven die ervoor zorgt dat de recruiter jou heel graag wilt spreken. Met onderstaande tips moet dat zeker lukken!

  1. Steeds meer bedrijven vragen om een motivatiebrief en niet meer zo vaak om een sollicitatiebrief. Wat is het verschil? In een sollicitatiebrief geef je vooral een toelichting op je cv. Waar je gewerkt hebt, wat je hebt gestudeerd en waar je goed in bent. In een motivatiebrief laat je meer zien van jezelf, wie je bent, wat je ambities zijn en waarom jij vindt dat de baan goed bij jou past. Check dus eerst wat voor een soort brief de organisatie wilt ontvangen.
  2. In de checklist vind je de stappen die je neemt om een goede brief te schrijven. Bij een motivatiebrief maak je paragraaf 1 en 2 korter en ga je uitgebreider in op paragraaf 3 en 4.
  3. Bij een open sollicitatie kun je niet in gaan op de vacatureomschrijving. Licht dan vooral toe wie je bent, waarom je bij deze organisatie wilt werken en in de laatste paragraaf wat jouw kwaliteiten zijn en hoe de organisatie deze zou kunnen inzetten.
  4. Heb je alle stappen doorlopen? Dan kun je een afspraak maken met de Career officer voor een check van jouw brief.