Zoek in de site...

LinkedIn

LinkedIn is een zakelijk netwerk voor professionals. Het kent twee soorten profielen: bedrijfsprofielen en persoonsprofielen. Als student is het aan te raden om een LinkedIn profiel aan te maken, zodat je tijdens je studietijd al aan je netwerk kunt werken.

In Nederland is LinkedIn het grootste professionele netwerkplatform.

  • Wereldwijd > 7.300.000.000 gebruikers
  • Nederland > 4.600.000 gebruikers

Let op, zo’n 70% van alle banen wordt vervuld via het persoonlijke netwerk van zowel werkgevers, van HR medewerkers/recruiters en van sollicitanten. Maak daar gebruik van!

Hoe werkt het?

Spreek je een interessant persoon, ga je naar een inhousedag of lezing, volg je een interessante workshop? Voeg de spreker toe op LinkedIn! Uiteraard voeg je ook familie, vrienden en studiegenoten toe. Zij hebben een baan of gaan ook aan het werk in de toekomst en via LinkedIn kun je gebruik maken van elkaars netwerk.

Zodra je op zoek gaat naar een stage of baan is LinkedIn het beste platform voor jouw zoekproces. Op LinkedIn kun je kennisnemen van allerlei organisaties, artikelen lezen en alumni opzoeken ter inspiratie wat je kunt gaan doen na je studie.

Recruiters maken ook veel gebruik van LinkedIn om in contact te komen met nieuw talent, dus zorg ervoor dat je door hen gevonden wordt!

Met deze checklist (pdf, 360 kB) zorg je ervoor dat jouw profiel helemaal compleet is.

Inspiratie

LinkedIn kun je ook goed inzetten om je te verdiepen in de arbeidsmarkt. Je kunt namelijk zien waar de alumni van jouw opleiding nu aan het werk zijn. Het werkt als volgt:

1. Open LinkedIn en ga naar de bedrijfspagina van ‘Radboud University’.
2. Klik op ‘alumni’ in de linker kolom.
3. Je ziet dat er zo’n 100.000 alumni zijn waarin je kunt filteren.

4. Vul jouw opleiding in of jouw masterspecialisatie, maar net waarop je wilt zoeken.
5. Vervolgens kun je zien waar de alumni wonen, werken, wat ze doen etc.
6. Je kunt dan ook nog klikken op bijvoorbeeld een organisatie en dan zie je wie daar werkzaam zijn en welke functies ze bekleden.
7. Staat er iemand bij die je graag wat vragen wilt stellen? Klik op de knop ‘connectie maken’. Let op: zet hier altijd een persoonlijke tekst bij! Waarom wil je contact maken en wat wil je vragen aan die persoon. Geef bijv. aan dat je dezelfde studie doet/ hebt gedaan en op zoek bent naar een baan bij zijn/haar organisatie en graag wilt weten hoe zij de functie/de werkgever/werksfeer etc. ervaren.
De ervaring is dat alumni erg graag studenten willen helpen en willen vertellen over hun werk.