Zoek in de site...

Checklist sollicitatiegesprek - De uitslag

  1. Ben je aangenomen? Gefeliciteerd! Vraag dan naar de verdere procedure en wat er nu van je verwacht wordt. Deel dit goede bericht nog niet direct op je social mediakanalen, maar wacht tot je het contract getekend hebt en eventueel jouw huidige werkgever geïnformeerd hebt over jouw vertrek.
  2. Ben je het niet geworden? Dat is jammer, maar laat je er niet teveel door ontmoedigen. Maak van deze afwijzing een kans om meer te weten te komen over hoe anderen jou zien en beoordelen. Vraag altijd om de reden van afwijzing, want daar kun je van leren! Vraag daarnaast ook om advies wat je aan kunt passen. De interviewers weten het, zij zijn de specialisten uit het veld. En met die informatie maak jij de volgende keer meer kans in een gesprek.

Meer tips voor het sollicitatiegesprek

Sollicitatietrainingen

Career Service Managementwetenschappen verzorgt meerdere keren per jaar een sollicitatietraining zodat je je goed kunt voorbereiden op jouw sollicitatie.

Nog vragen?

Kijk ook eens naar tips voor het CVLinkedInje motivatiebrief, een online sollicitatiegesprek, een assessment, het arbeidsvoorwaardengesprek of maak een afspraak met de Career Officer voor een check van een cv of sollicitatiebrief.