Zoek in de site...

Cursus Career Orientation

Wil jij je ontwikkelen van student tot professional en wil je je voorbereiden op toekomstige beroepssituaties? De cursus Career Orientation helpt je daarbij door het sollicitatieproces van A tot Z met je te doorlopen. Tijdens de cursus ga je werken aan zelfinzicht, doe je inspiratie op over de arbeidsmarkt en leer je meer over het sollicitatieproces door middel van verschillende video’s, opdrachten en feedbackmomenten van de Career Officer Jitske Rassa en Steffi van Tilborg.

De cursus is vrijblijvend en je krijgt er geen studiepunten voor. Je kunt zelf kiezen of je alle opdrachten maakt of alleen bepaalde onderwerpen wilt oefenen.

De cursus staat automatisch onder 'continuous' op Brightspace, onder de naam Career Oriëntatie FdM.

De cursus Career Oriëntatie FdM bestaat uit de volgende modulen:

  1. Zelfinzicht: Wat maakt jou uniek en hoe onderscheid je je van andere werkzoekenden? In deze module ga je aan de slag met de vragen Wie ben ik?, Wat wil ik? en Wat kan ik?. Het doel van deze module is het verkrijgen van een duidelijk persoonlijk profiel waarmee je op zoek kunt gaan naar een baan die bij jou past.
  2. Inspiratie arbeidsmarkt: In deze fase houd je je bezig met de arbeidsmarkt. Het doel van deze module is erachter komen wat jij belangrijk vindt in een baan en welke functies en organisaties aansluiten op jouw studie en interesses. Ook vind je handige pagina’s waar je vacatures kan vinden die aansluiten bij jouw interesses.
  3. Interactie/solliciteren: Het doel van deze module is oefenen met de praktische kant van het zoeken naar een baan. Je leert hoe je het beste kan netwerken, hoe je een cv en motivatiebrief maakt, hoe je LinkedIn kunt gebruiken en wat de rol is van intermediairs tijdens het zoeken naar een baan. Uiteindelijk oefen je verschillende sollicitatiegesprekken en wordt er aandacht besteed aan het assessment- en arbeidsvoorwaardengesprek.
  4. Intercultureel (samen)werken: In een globaliserende wereld is de kans dat je gaat wonen, werken of studeren in een omgeving met mensen uit verschillende culturen heel groot. Het doel van deze module is daarom bewustwording van de culturele dimensies die je wellicht tegenkomt in je interculturele werkomgeving zodat je je kan onderzoeken welke soort bedrijfscultuur het beste bij jou past.
  5. Verdieping: Overweeg je voor een bepaalde periode tijdens je opleiding naar het buitenland te gaan? Wil je iets anders doen naast je studie? Heb je een goed idee en denk je wel eens aan het starten van je eigen bedrijf? Misschien twijfel je over het wel of niet doen van een PhD. In deze module vind je extra materiaal ter ondersteuning van de oriëntatie op de arbeidsmarkt.

Career Orientation NL