Zoek in de site...

Pit

Heb jij genoeg PIT?!

Jij bent recent afgestudeerd en vastberaden om met jouw skills impact te maken binnen het publieke domein, maar op welke manier, dat weet je nog niet zo zeker...

Wat je wél weet, is dat je een bijdrage wil leveren aan maatschappelijke opgaven.

Zorgen dat jongeren een dak boven hun hoofd hebben, voorkomen dat mensen in armoede leven, mensen aan het werk helpen of het verduurzamen van openbaar vervoer, zijn zomaar een paar relevante thema's.

Wat ga je doen?

Tijdens het tweejarige programma ga je aan de slag bij een aantal partners van PIT, de PIT-CREW. Dit zijn grote en kleine organisaties; bijvoorbeeld gemeenten, zorginstellingen, woningbouwcoöperaties en regionale samenwerkingsverbanden door heel Nederland.

Je wordt ingezet als (junior) beleidsadviseur, projectsecretaris of voert een onderzoek uit. Welke stappen je vervolgens zet hangt volledig af van jouw wensen en ambitie (en de beoordeling van de PIT-CREW natuurlijk).

PIT maakt dat je verschillende functies binnen verschillende domeinen uitvoert, waardoor je je oriënteert op het publieke domein. Op deze manier geef je vorm aan je eigen loopbaan.

Wat maakt PIT uniek?

- PIT'ers maken direct maatschappelijke impact

- PIT'ers ontwikkelen gedurende het programma inzicht in hun eigen handelen en leren dit bewust inzetten.

- PIT'ers krijgen worden begeleid door een mentor die PIT'er zowel inhoudelijk als op persoonlijk vlak begeleidt.

- PIT'ers hebben invloed op hun eigen loopbaan.

pit