Zoek in de site...

Vacaturewebsites

Op het moment dat je gaat zoeken naar de juiste stage, (bij)baan of traineeship kan het lastig zijn om te weten waar je moet beginnen. Er zijn veel online bronnen voor vacatures die zeker ook niet altijd relevant voor je zullen zijn. Het is daarom de kunst om voor jezelf een handige selectie te maken. Na het uitzoeken van deze selectie kun je op een aantal websites ‘search agents’ instellen zodat je meldingen krijgt bij een nieuwe relevante vacature. Staar je dan ook niet blind op grote algemene websites maar zoek iets dat bij jou past. Vergeet daarnaast niet om ook de online kanalen, zoals LinkedIn of websites, van specifieke werkgevers in de gaten te houden. Op deze kanalen worden vacatures vaak als eerste geplaatst. Het is daarom slim om je hier al tijdens je studententijd in te verdiepen en meer te weten te komen over het bedrijf en haar cultuur.

Als je gaat zoeken in een online database kun je zoeken op functies, ervaringsniveau, locatie etc. Mocht je nog niet precies een functie in gedachten hebben, dan kun je ook zoeken op trefwoorden en hier alerts voor aanmaken, dan komen veel verschillende vacatures binnen met functies waar je misschien nog niet aan gedacht had, maar die wel geschikt voor jou zijn.

Algemeen

Algemene vacature websites

Vacaturesites gericht op de managementfaculteit

Internationaal geörienteerde websites

Regionaal

Terug naar boven

Vacature websites gespecialiseerd

Consultancy & advies

Financieel

Marketing, communicatie & PR

Milieu

Onderwijs & onderzoek

Overheid, bestuur & beleid

Non-profit

Terug naar boven

Stages en traineeships

Algemeen

Nederlandse overheid

Stages en traineeships bij internationale organisaties

Wereldwijd

Europa

Afrika

Australië en Nieuw-Zeeland

Midden-Oosten en Azië

Amerika's

Onderwijs buitenland

Terug naar boven

Overig

Extracurriculaire activiteiten op de universiteit

Vrijwilligerswerk

Terug naar boven

Bijbanen

Terug naar boven

Heb je mooie vacatures gevonden? Dan vind je hier tips voor het schrijven van een brief en hoe je jezelf het beste voorbereid op een sollicitatiegesprek.