Interview Ruud Klein Hofmeijer

''Op de faculteit heerst een goede sfeer en zijn er fijne docenten. Het is daarnaast een goede mengeling van mensen uit heel Nederland. Dat zorgt voor een goede vibe.''

Ik ben 38 jaar en geboren in Helmond. Toen ik 18 was ben ik in Nijmegen bedrijfswetenschappen (nu bedrijfskunde) gaan studeren. Op mijn 19e  ben ik in Nijmegen op mezelf gaan wonen. Mijn eerste kamer was in Nijmegen Oost en daar ben ik mijn gehele studententijd ook blijven wonen. In 2006 ben ik afgestudeerd en heb ik een tijdje in het buitenland gewoond. Ik heb bij verschillende bedrijven gewerkt en nu werk ik in Eindhoven bij een Software bedrijf als Customer Success Manager.

Ik ging in Nijmegen wonen, omdat ik direct een goed gevoel had bij de studie en de stad. De open dag sprak me aan, evenals de campus. Voor mij was er geen reden meer om andere steden ook nog te gaan onderzoeken. Nijmegen werd mijn nieuwe thuis en een groot gedeelte van mijn vrienden en kennissen wonen hier ook nog steeds.

Nu staan we bij Café Jos in het centrum van Nijmegen Oost. In deze omgeving heb ik mijn gehele studententijd gewoond. Het is eigenlijk een dorp wat tegen Nijmegen centrum aangeplakt zit. De sfeer is echt heel goed. Je hebt alles wat je nodig hebt, leuke kroegjes, fijne restaurants en verschillende supermarkten, mooie natuur. Nijmegen Oost voelt nog steeds als thuiskomen als ik er doorheen fiets.

Sinds dit jaar ben ik wat actiever betrokken bij de faculteit vanwege het project: ‘alumni aan het woord’. In de tussentijd heb ik altijd wel bladen gelezen en bleef ik volgen waar de faculteit mee bezig was. Daarnaast ben ik via mijn sport basketbal, lang verbonden gebleven aan het USC. Ik vind het leuk om wat terug te doen voor de faculteit en mijn kennis te delen met de jongere generatie.

Faculteiten zijn plekjes op zichzelf. De Radboud School of Management is niet zo massaal. Ligt mooi half in het bos, dat is een faculteit op zich. Op de faculteit heerst een goede sfeer en zijn er fijne docenten. Het is daarnaast een goede mengeling van mensen uit heel Nederland. Dat zorgt voor een goede vibe.

Nijmegen is gewoon een fijne plek, omdat het centrum van Nijmegen alles te bieden heeft wat je je als student kan wensen. Van cultuur tot horeca en van natuur tot sport en recreatie. Daarom ben ik er niet meer weggegaan.