Zoek in de site...

Nieuwe maatregelen, fysiek onderwijs blijft zo veel mogelijk doorgaan

Datum bericht: 29 september 2020

Op maandag 28 september kondigde het kabinet nieuwe maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De Radboud Universiteit deelt de zorgen van de regering en volgt vanzelfsprekend alle maatregelen en adviezen op. Wat dit betekent, lees je hier:

Fysieke colleges en tentamens gaan door

Onderwijs is een uitzondering op de maatregel dat er maximaal 30 personen bij een bijeenkomst mogen zijn. De geplande fysieke onderwijsactiviteiten (inclusief tentamens) gaan dus door, uiteraard op anderhalve meter afstand.

Medewerkers werken thuis, tenzij het niet anders kan

Hoe spijtig ook, zo lang de nieuwe maatregelen gelden, vervalt de mogelijkheid voor medewerkers om één dag per week op de campus te werken. Medewerkers werken thuis, tenzij het echt niet anders kan. Medewerkers kunnen alleen naar de campus komen voor locatie-gebonden werk. Bijvoorbeeld: docenten die colleges geven, onderzoekers die in een laboratorium onderzoek doen en ondersteuners die de server moeten onderhouden. Ook medewerkers die vanwege persoonlijke omstandigheden niet thuis kunnen werken, mogen in overleg met hun leidinggevende naar de universiteit komen.

Studiewerkplekken blijven beschikbaar

Studenten kunnen gebruik blijven maken van de studiewerkplekken op de campus. Er is hier geen maximum van 30 personen, vanwege de uitzondering op onderwijs. Vanzelfsprekend gelden hier de coronamaatregelen. Om een veilige studieomgeving te creëren, dien je nog steeds te reserveren.

Uitreikingen en promoties

Promoties, oraties en diploma-uitreikingen worden in klein verband georganiseerd met een maximum van 30 personen.

Mondkapjes niet verplicht

De Nederlandse universiteiten wachten het OMT-advies en regeringsbesluit over mondkapjes af en zullen het landelijke of regionale beleid ten aanzien van mondkapjes volgen. Op dit moment geldt er geen mondkapjesplicht op onze campus. Vooralsnog staat het iedereen vrij zelf te kiezen of zij een mondkapje willen dragen. In het Radboudumc gelden andere regels.

Sporten mogelijk, wedstrijden zonder publiek

Sporten bij het Radboud Sportcentrum blijft mogelijk, het maximum aantal deelnemers aan een ticket-uur wordt niet verkleind. Sportwedstrijden dienen wel zonder publiek te worden gespeeld.

Eten en drinken op de campus

Voor onze restaurants De Refter, Het Gerecht en Restaurant FNWI geldt een maximum van 30 personen per restaurant en 4 personen per gezelschap. Alle bezoekers moeten van tevoren een plek reserveren en zich ter plekke registreren. Grab & Go blijft mogelijk.

Reizen van en naar de campus

Het advies van de overheid is om reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken. Wel wordt reizen van en naar je studie gezien als een noodzakelijke reis door het Ministerie van Onderwijs. Reizen naar de campus is dus toegestaan voor onderwijsgerelateerde activiteiten zoals onderwijs en tentamens, maar verder verzoeken we je zoveel mogelijk vanuit huis de studie te volgen.

Duur maatregelen

Deze maatregelen blijven vooralsnog drie weken van kracht. We hopen dat als we alles goed volhouden, dat we dan snel weer kunnen terugschakelen naar de situatie van september.

Het college van bestuur wenst iedereen veel sterkte en gezondheid toe. Pas goed op elkaar en op jezelf.