Zoek in de site...

Expeditie Radboud: Studietips voor eerstejaars

Bij de overgang tussen de middelbare school en de universiteit komen veel dingen kijken. Zo wordt er ineens van je verwacht dat je met Brightspace en Osiris gaat werken, terwijl je er nog nooit van hebt gehoord. Ook krijg je te maken met een nieuwe stad, andere mensen om je heen en ander soort tentamens. Er komt veel op je af en het is soms nog even zoeken. Tijdens de introductieweek wordt al veel besproken, maar uiteraard blijft niet alles hangen. Wellicht heb je het idee dat je nog wat belangrijke informatie mist of wil je juist meer leren over hoe je je studie optimaal kunt inrichten.

Om je daar verder mee te helpen organiseert de Faculteit der Managementwetenschappen workshops voor alle eerstejaars studenten om je verder op weg te helpen, zodat je nog prettiger, effectiever en efficiënter door je eerste jaar kunt gaan zonder belangrijke informatie te missen. We bieden graag de volgende workshops aan:

De workshops worden gegeven in het Nederlands of Engels. Mis je iets in het aanbod of heb je een vraag? Neem gerust contact op met Mark Verhaag (mark.verhaag@ru.nl).

Workshops

Nieuw op de universiteit: alles nog een keer goed in beeld

Er gebeurt veel die allereerste weken op de universiteit. Hoe kun je dit nu allemaal het beste managen? Wat is nou het verschil tussen de middelbare school en de universiteit? In de workshop ‘Nieuw op de universiteit: alles nog een keer goed in beeld’ gaan we hier op in, van het beter begrijpen van de systemen van de universiteit tot meer duidelijkheid over waar je wanneer moet zijn. Je krijgt do’s and don’ts om je wat meer sturing te geven en op weg te helpen zodat je zeker weet dat je niks mist. Heb je nog vragen die zijn overgebleven na de introductie? Geen probleem! Je kunt ze hier stellen.

Je zit in deze workshop samen met andere studenten van je eigen opleiding of faculteit. Zo is er ook de ruimte om ervaringen en ideeën uit te wisselen met elkaar. Na afloop krijg je gratis een boekje met handige studietips.

Aantal deelnemers per groep: maximaal 15
Duur: 1,5 uur
Datum: 28 september

Effectiever en efficiënter je tentamens leren

Je eerste tentamens staan voor de deur of wellicht heb je net je tentamens achter de rug en is het niet gegaan zoals je had gehoopt. Hoe kun je dit nu het beste aanpakken? In deze workshop komen tips voorbij om de tentamens nog net wat beter voor te bereiden. We bespreken de verschillen tussen de middelbare school en de universiteit. Je leert welke manieren van leren het meest effectief zijn zodat je ze meteen in de sessie kunt toepassen op je eigen tentamen. Zo gebruik je de tijd in de workshop ook meteen voor het studeren samen met studiegenoten van je eigen opleiding. Na afloop krijg je gratis een boekje met handige studietips.

Aantal deelnemers per groep: maximaal 15
Duur: 1,5 uur – 2 uur
Datum: 16 en 30 november

Meer overzicht en structuur in je eerste jaar

Bij het ene vak krijg je een hoop literatuur mee, bij het andere vak moet je rekening houden met verplichte werkgroepen. Daarnaast wil je ook niet te veel achterlopen met het schrijven van een essay. Op de universiteit wordt een beroep gedaan op je planvaardigheden. Hoe kun je dit nu makkelijkste doen als student zodat je ook kunt genieten van je vrije tijd? In deze workshop gaan we hier dieper op in en delen we tips om meer overzicht en structuur te creëren in je eerste jaar. Ook krijg je een stappenplan om dit makkelijker voor jezelf te organiseren en is er in de sessie ruimte om het direct toe te passen op je eigen studie met je studiegenoten. Zo heb je na deze sessie meteen een plan liggen! Na afloop krijg je ook gratis een boekje met handige studietips.

Aantal deelnemers per groep: maximaal 15
Duur: 1,5 uur
Datum: 16 en 30 november