Zoek in de site...

Management Study centre (MSc)

Het Management Study centre (MSc) is het studiecentrum van de Faculteit der Managementwetenschappen en is gevestigd op drie verdiepingen van het Elinor Ostromgebouw, -1, 0 en 1. Het MSc wordt veelvuldig gebruikt door studenten die op uiteenlopende manieren met hun studie bezig zijn.

Openingstijden

Maandag tot en met donderdag: 08.30 - 22.00 uur
Vrijdag: 08.30 – 18.00 uur
Zaterdag en zondag: gesloten
> Aangepaste openingstijden 2022-2023

Reserveren studiewerkplekken via Face

Voor studenten van de Radboud Universiteit is het mogelijk om een studiewerkplek op de begane grond of de eerste verdieping in het MSc te reserveren. In verband met de RIVM maatregelen tegen verspreiding van COVID-19, is het aantal werkplekken aangepast.

 • De begane grond (N.00.310) heeft 20 individuele werkplekken met stopcontact.
 • De eerste verdieping (N.01.044) heeft 26 PC werkplekken en 4 individuele werkplekken met stopcontact.
 • Je kunt vrij kiezen welk deel van de dag je reserveert. We willen je nadrukkelijk verzoeken om alleen het deel van de dag te reserveren, tijdens welke je ook daadwerkelijk werkt in het MSc. Op deze manier houd je niet onnodig een studieplek bezet voor een collega student.
 • Je kunt maximaal twee dagen van tevoren reserveren.
 • Reserveren is mogelijk op maandag t/m vrijdag.
 • Tussen elke reservering is een transitietijd van 15 minuten.
 • Maak je studieplek schoon bij aanvang en bij vertrek.

Een handleiding (pdf, 459 kB) is hier te downloaden.

Heb je een ruimte gereserveerd, maar ben je 30 minuten na aanvang van de reservering niet aanwezig? Dan vervalt de reservering. Mocht je verhinderd zijn kun je de reservering verwijderen zodat andere studenten gebruik kunnen maken van de werkplek.

Ook op andere locaties van de Radboud Universiteit kunnen studenten studiewerkplekken reserveren.

Studieruimtes

Alle studieruimtes van het MSc zijn stilteruimtes. Dit betekent dat er in stilte gewerkt en/of gestudeerd dient te worden. Eten en drinken is in deze ruimtes niet toegestaan. In de Elif's Student Lounge en in de gangen is het toegestaan om te eten en/of te drinken.

Service desk

Bij binnenkomst in de studieruimte op de eerste verdieping in het MSc (EOS N 01.044) is een service desk gevestigd. Bij deze service desk kunnen studenten en medewerkers terecht met algemene over het gebruik van de studieruimtes en met praktische vragen over de faciliteiten van het MSc. Mocht je problemen hebben met de printers of computers, dan kun je dit ook doorgeven aan de service desk. De servicemedewerker van het MSc zal toezien op juist gebruik van de studieruimtes en zal tevens toezien op het inachtneming van de RIVM maatregelen.

Verplichte tentamenliteratuur

De onderwijscollectie van de Nijmegen School of Management bevindt zich in de studieruimte op de eerste verdieping van de MSc (EOS N 01.044). Hier staat voor elk vak de verplichte tentamenliteratuur (in de vorm van boeken) en een aantal atlassen. Boeken waarvan RUQuest aangeeft dat ze beschikbaar zijn bij de Nijmegen School of Management (code MW) kunnen aangevraagd worden bij de MSc hulpbalie. Deze boeken kunnen geraadpleegd worden op vertoon van een geldige studentenkaart. Boeken en atlassen mogen niet meegenomen worden buiten het MSc en moeten voor sluitingstijd teruggebracht worden. Een overzicht van de verplichte tentamenliteratuur die als e-book beschikbaar is, kan hier gevonden worden.

NSM Library Team

Het NSM Library Team ondersteunt de studenten, onderzoekers en medewerkers van de Nijmegen School of Management. Je kunt het bibliotheekteam vinden in ruimte EOS N 01.545 van het Elinor Ostromgebouw. The bibliothecarissen zijn beschikbaar voor het beantwoorden van vragen met betrekking tot het vinden van literatuur en data, zoals hulp met specifieke zoeksystemen, (systematic) literature reviews, citeren (APA) en het zoeken van economische/bedrijfskundige data. Het team organiseert ook verscheidene workshops voor studenten en medewerkers over bijvoorbeeld economische data, Atlas.ti en Zotero. De Library Guides zijn een handig startpunt, aangezien ze informatie bieden over het NSM Library Team en hun services, alsook links naar de beschikbare zoekhulpmiddelen voor literatuur en data voor onze faculteit.

Refinitiv Workspace & Stata

De Nijmegen School of Management biedt een aantal economische & bedrijfskundige databases aan voor haar studenten en onderzoekers. Een overzicht is hier te vinden. Neem voor ondersteuning contact op met de NSM data librarians. Alle databases zijn zonder beperkingen beschikbaar, behalve de Refinitiv Workspace (vroeger Eikon), waarvoor er slechts een beperkt aantal accounts beschikbaar is. Studenten en onderzoekers kunnen een account aanvragen voor een bepaalde periode (standaard: 1 dag) bij de data librarians.

Stata is beschikbaar op de computers in ruimte EOS N -01.170 van het MSc en de studieruimtes EOS N 00.300 en EOS N 00.330, naast het MSc op de begane grond. Stata kan ook worden aangeschaft door NSM studenten (en medewerkers) tegen een gereduceerd tarief via https://www.surfspot.nl. R Studio en SPSS zijn beschikbaar op alle studentenwerkplekken.

Computers en printers

In meerdere studieruimtes van het MSc kunnen studenten gebruik maken van computers. Op de computers moet worden ingelogd met een persoonlijk account. Dit inlogaccount bestaat uit het studentnummer (voorafgegaan door een ‘s’) en een persoonlijk wachtwoord. Dit is hetzelfde wachtwoord waarmee in de Studentenportal kan worden ingelogd. Een volledig overzicht van de software op de computers in het MSc kun je hier vinden. In de studieruimte op de eerste verdieping (EOS N 01.044) zijn ook twee printers/scanners beschikbaar. Je kunt met deze printers printen via Kuario. Meer informatie en uitleg over Kuario kun je hier vinden.

Kluisjes

In de studieruimte op de eerste verdieping van het MSc (EOS N 01.044) bevinden zich aan zowel de linker- als de rechterzijde kluisjes. Deze kunnen door studenten gebruikt worden wanneer het MSc geopend is. Let dus wel op, na sluitingstijd worden de codes van de kluisjes gereset, zodat ze de volgende dag weer opnieuw gebruikt kunnen worden.

Oplaadstation

Op de eerste verdieping in het MSc is een oplaadstation voor mobiele telefoons en tablets. In de kluisjes zijn aansluitingen waarmee je mobiele apparaat in drie kwartier zo ver mogelijk opgeladen wordt.

Contact

Wanneer je vragen hebt over het gebruik van de studieruimtes in het MSc of over de verschillende beschikbare faciliteiten, of wanneer je meer informatie wilt, spreek dan de medewerker aan achter de MSc service desk op de eerste verdieping (EOS N 01.044). Je kunt ook altijd een e-mail sturen naar msc@fm.ru.nl.

Aangepaste openingstijden 2022-2023

Openingstijden rondom tentamens

Tijdens de tentamenweken is het MSc op maandag t/m donderdag open van 08:30-22:00 uur, op vrijdag van 08:30-18:00 uur en op zaterdag en zondag van 10:00-18:00 uur. Deze openingstijden gelden tijdens onderstaande periodes.

 • Tentamenweek 1: 22 oktober t/m 4 november
 • Tentamenweek 2: 2 januari t/m 27 januari
 • Tentamenweek 3: 18 maart t/m 6 april
 • Tentamenweek 4: 10 juni t/m 14 juli (met uitzondering van 1, 2, 8 en 9 juli)

Openingstijden in vakantie

Tijdens de vakantie is het MSc open van 08:30-17:30 uur.

Sluiting rondom diverse feestdagen

Op de volgende data is het MSc gesloten:

 • 24 december t/m 1 januari
 • 7 april
 • 9 en 10 april
 • 27 april
 • 5 mei
 • 18 en 19 mei
 • 28 en 29 mei
 • 21 juli

Openstelling in het weekend

Het Management Study centre is op zaterdag en zondag gesloten.