Zoek in de site...

NSM Library Team

NSM Library team

Het NSM Library Team ondersteunt de studenten, onderzoekers en medewerkers van de Nijmegen School of Management. Je kunt het bibliotheekteam vinden in ruimte EOS N 01.545 van het Elinor Ostromgebouw. De bibliothecarissen zijn beschikbaar voor het beantwoorden van vragen met betrekking tot het vinden van literatuur en data, zoals hulp met specifieke zoeksystemen, (systematic) literature reviews, citeren (APA) en het zoeken van economische/bedrijfskundige data. Het team organiseert ook verscheidene workshops voor studenten en medewerkers over bijvoorbeeld economische data, Atlas.ti, Endnote en Zotero. De Library Guides zijn een handig startpunt, aangezien ze informatie bieden over het NSM Library Team en hun services, alsook links naar de beschikbare zoekhulpmiddelen voor literatuur en data voor onze faculteit.

Medewerkers en studenten kunnen het bibliotheekteam ook contacteren voor aanschafsuggesties voor literatuur (zoals boeken) of verplichte literatuur die nog niet beschikbaar is in de bibliotheek, via de e-mail of dit formulier.

Databases & LSEG Workspace

De Nijmegen School of Management biedt een aantal economische & bedrijfskundige databases aan voor haar studenten en onderzoekers. Een overzicht is hier te vinden. Neem voor ondersteuning contact op met de NSM data librarians. Alle databases zijn zonder beperkingen beschikbaar, behalve de LSEG Workspace (vroeger Eikon), waarvoor er slechts een beperkt aantal accounts beschikbaar is. Studenten en onderzoekers kunnen bij de data librarians een account aanvragen voor een bepaalde periode (standaard: 1 dag). Hier vind je meer informatie.

Houd er rekening mee dat de bijbehorende Excel-plugin (inclusief Datastream) voor de Refinitiv Workspace niet op MacBooks geïnstalleerd kan worden. Daarom zijn alle PCs op de eerste verdieping van het Management Study centre (MSc) van de Refinitiv Workspace software voorzien als alternatief voor studenten met een MacBook.

Contact

NSM Library Team – infofm@ubn.ru.nl

Data ondersteuning – datasupport-NSM@ubn.ru.nl

Library Guide Business Administration & Economics

Library Guide Politics & Public Administration

Library Guide Geography, Planning & Environment

Library Guide Literature Search