Zoek in de site...

Keuzevakken

Algemene tips voor het kiezen van keuzevakken

  • Je bent niet verplicht de keuzevakken te volgen in de semesters en blokken waarin ze volgens jouw studieprogramma worden gegeven. Je kunt een keuzevak volgen wanneer het wordt aangeboden, dus ook in het eerste blok van je tweede jaar, en wanneer je daar tijd voor hebt.
  • Het staat je vrij om meer dan 24 EC aan keuzevakken te volgen. Extra vakken die je met succes hebt afgerond kunnen op het diplomasupplement bij je bachelordiploma worden vermeld.
  • Raadpleeg de studiegidsen voor de inhoud van de vakken. Controleer of ze in aanmerking komen als keuzevak (bij ‘Inschrijven voor bijvakkers’) en controleer of je aan de toelatingseisen voldoet. Indien je twijfelt of je een bepaald keuzevak mag volgen binnen jouw programma of als je meer informatie wilt over hoe geschikt een vak is of over de beste volgorde om bepaalde vakken te volgen, neem dan contact op met de studieadviseur van de betreffende opleiding.
  • Om je in te schrijven voor een vak moet je je op tijd aanmelden via Osiris (of in sommige gevallen via de studentenbalie, zoals vakken van de opleiding Rechten, waarvoor je terecht kunt bij de balie in het Grotiusgebouw).
  • Het is het handigst als keuzevakken in zekere mate gerelateerd zijn aan elkaar (ondanks dat vakken die in aanmerking komen als keuzevak behoorlijk verschillend kunnen zijn).
  • Praat met andere studenten die hun keuze al gemaakt hebben of zich ook aan het oriënteren zijn op keuzevakken.

Er zijn verschillende soorten keuzevakken waaruit je kunt kiezen: