Zoek in de site...

Minoren buiten de Radboud Universiteit

Je kunt natuurlijk ook een minor bij een andere universiteit in Nederland volgen. Houd er echter wel rekening mee dat sommige minoren meer dan 24 EC omvatten en sommige vakken kunnen overlappen met ons programma. Je moet zelf zorgdragen voor je inschrijving (als keuzevakstudent) bij de andere universiteit en tijdige inschrijving voor de vakken. Verder dien je vooraf toestemming te hebben verkregen van de Examencommissie om elders vakken te mogen volgen. Neem hiervoor contact op met je studieadviseur, want die regelt toestemming namens de Examencommissie. Na afronding van de vakken leveren studenten een gecertificeerde kopie van hun cijferlijst in bij de studieadviseur om hun EC te laten bijschrijven.

Let op! Het is alleen mogelijk om vakken aan een andere Nederlandse universiteit te volgen als je het wettelijk collegegeld betaalt.

Een aantal voorbeelden van minoren bij andere universiteiten zijn:

  • Tilburg University

Tilburg University biedt een aantal interessante Engelstalige minoren binnen Bedrijfskunde aan. Deze minoren vinden plaats in het eerste semester en hebben een omvang van 18 EC. Een aantal voorbeelden zijn de minoren Entrepreneurship, Marketing Management en Marketing Analytics.

  • Universiteit Utrecht

Universiteit Utrecht biedt de minor Arbeids- en Organisatiepsychologie van 30 EC die uit 4 vakken bestaat. Voor een overzicht van andere minoren kun je een kijkje nemen op deze pagina.

  • Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam heeft een uitgebreid aanbod minoren dat hier te vinden is. De meeste van deze minoren hebben een omvang van 30 EC verdeeld over 5 vakken. Een aantal voorbeelden zijn de minoren Brain and Mind, Entrepreneurship en Risk Management for Financial Institutions.

  • Wageningen University

Wageningen University biedt de Minor Educatie aan van 30 EC. Deze minor neemt een volledig semester in beslag. Deze minor kan interessant zijn voor studenten die overwegen de Educatieve Postmaster Bedrijfseconomie/Algemene Economie te volgen aan de Radboud Docenten Academie. Een overzicht van andere minoren van Wageningen University vind je hier.