Zoek in de site...

Pre-master

Een pre-master bereid je voor op een bepaalde masteropleiding. Doorgaans is dit een eenjarig programma van 30-60 EC. Soms kun je je keuzeruimte gebruiken om alvast vakken van een pre-master te volgen tijdens je bachelor. Echter bieden niet alle opleidingen een pre-master aan en kunnen de toelatingseisen verschillen. Hieronder volgen een paar voorbeelden van dergelijke voorsorteerprogramma’s van de RU Nijmegen

Pre-master Economics

De sectie Economie biedt verschillende pre-masters aan die, na succesvolle afronding en in combinatie met een afgeronde bachelor Bedrijfskunde, toegang geven tot verschillende specialisaties van de master Economics aan de Radboud Universiteit. Een voorbeeld: studenten van de bachelorspecialisatie Business Economics kunnen worden toegelaten tot de masterspecialisatie Corporate Finance and Control van de master Economics, nadat ze hun bachelorexamen hebben gehaald, waaronder de vakken ‘History of Economics’ (blok 1 en 2) en ‘Investment Management’ (blok 2). Je kunt natuurlijk ook aparte vakken van deze schakelprogramma’s als keuzevak volgen.

Pre-master Communicatie- en Informatiewetenschappen

Communicatie- en Informatiewetenschappen biedt de volledig de volledig Engelstalige pre-master International Business Communication aan die, na succesvolle afronding en in combinatie met een afgeronde bachelor Bedrijfskunde, toegang geeft tot de selectieprocedure voor de masterspecialisatie Global Communication and Diversity. Zie voor meer informatie deze pagina.

Communicatie- en Informatiewetenschappen biedt tevens een pre-master van 30 EC aan voor studenten Bedrijfskunde die, na succesvolle afronding en in combinatie met een afgeronde bachelor Bedrijfskunde, toegang geeft tot de Nederlandse masterspecialisatie Communicatie en Beïnvloeding. Zie voor meer informatie deze pagina.

Neem voor meer informatie contact op met de studieadviseur van CIW (studieadviseur-ciw@ru.nl) en de toelatingscommissie om je ervan te verzekeren dat je na afronding van deze verkorte premaster (en je BA) toelaatbaar bent tot de master.

Pre-master Rechten

Studenten van de bachelorspecialisatie Business Economics hebben de mogelijkheid een schakelprogramma van 44 EC (5 vakken) of 57 EC (7 vakken) te volgen dat, na succesvolle afronding en in combinatie met een afgeronde bachelor Bedrijfskunde, toegang geeft tot de master Fiscaal recht of de masterspecialisaties Ondernemingsrecht en Financieel recht van de master Nederlands recht aan de Radboud Universiteit. Meer informatie over deze schakelprogramma’s vind je op deze pagina.

Pre-master Communicatiewetenschap

Communicatiewetenschap biedt een verkorte pre-master die, na succesvolle afronding en in combinatie met een bachelor Bedrijfskunde, toegang geeft tot een van de Nederlandstalige masterspecialisaties in Communicatiewetenschap: ‘Commerciële Communicatie’, ‘Prosociale Communicatie’, ‘Nieuws en Informatie’ of ‘Vrij Programma’. Meer informatie over de verkorte pre-master vind je hier.

Pre-master Information Sciences

De sectie Informatica en Informatiekunde biedt een schakelprogramma aan voor studenten Bedrijfskunde/Business Administration dat, na succesvolle afronding en in combinatie met een bachelor Bedrijfskunde, toegang geeft tot de masteropleiding Information Science. Het programma bestaat uit vier verplichte vakken (18 EC) en een aantal optionele vakken. De verplichte vakken zijn:

  • Information Modelling and Databases (NWI-IPC033)
  • Programming 1 (SOW-BKI131)
  • Requirements Engineering (NWI-IPC023)
  • Security (NWI-IPC021)

Let wel dat dit programma hetzelfde is als de minor Informatica en Informatiekunde voor Bedrijfskunde. De minor vindt echter plaats tijdens je bachelor en de pre-master daarna.

Meer informatie over de pre-master vind je hier. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met de studieadviseur voor Informatica, Perry Groot (Perry.Groot@science.ru.nl).