Zoek in de site...

Keuzeruimte Bachelor Programma

Tijdens je studie bestaat er naast de verplichte vakken van het curriculum vrije ruimte, zodat je op basis van je eigen interesses je studie Bestuurskunde kan verdiepen of verbreden. De vrije ruimte biedt vooral heel veel mogelijkheden om je academisch verder te ontwikkelen op een manier die bij jou past. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan het volgen van vakken bij andere opleidingen, naar het buitenland te gaan of een stage te lopen. Het is geheel aan jou hoe je met de vrije ruimte omgaat!

Je kan tijdens je hele bachelorprogramma gebruik maken van de vrije ruimte. Dit betekent dat je bijvoorbeeld al vanaf je eerste jaar keuzevakken bij een andere opleiding kan volgen. In het derde jaar van de bachelor worden er een semester lang bewust geen verplichte vakken van Bestuurskunde aangeboden, zodat je de kans hebt je buiten ons curriculum academisch verder te verdiepen of verbreden. Over deze keuzeruimte in het derde jaar vind je hieronder meer.

Je hoeft niet te wachten met het invullen van de keuzeruimte tot het derde jaar, hiermee mag je vanaf je eerste jaar mee beginnen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je een stage wilt lopen in het buitenland voor een half jaar. Hiervoor kun je geen 30 ECTS krijgen die je nodig hebt om de hele keuzeruimte in je derde jaar te vullen. Door vakken in eerdere jaren te volgen kun je de keuzeruimte alvast vullen. De vrije ruimte is overigens niet begrensd tot de keuzeruimte in het derde jaar. Je mag zoveel uitdagingen, verbredingen en verdiepingen zoeken tijdens je studie als jij wilt. Ga daarom vooral met anderen praten, laat je inspireren en ga doen wat jij leuk en interessant vindt!

In de bacheloropleiding Bestuurskunde moet je 30 ECTS aan keuzeruimte vullen. Met de keuzeruimte kun je de bachelor verdiepen of verbreden. Er zijn verschillende mogelijkheden om de 30 ECTS in te vullen, waarbij een mix van deze mogelijkheden ook een optie is. Informatie over deze vijf opties is te vinden door op onderstaande blokken te klikken.