Zoek in de site...

Minoren

Een minor is een samenhangend pakket van keuzevakken waarin je je kennis kunt verbreden of, in sommige gevallen, je kunt voorbereiden op een specifieke masteropleiding. Met een minor kun je (een deel van) de keuzeruimte in je opleiding vullen. Er zijn slechts twee eisen waar jouw minor aan moet voldoen. Ten eerste moet het een minor op WO niveau zijn. Ten tweede mogen de vakken van de minor geen grote overlap hebben met vakken van het reguliere Bestuurskunde programma. Je hebt geen toestemming nodig om een minor aan de RU te volgen.

Let op: een minor is niet verplicht. Het is een optie voor het invullen van je keuzeruimte.

Je kan een minor volgen aan de Management faculteit, aan andere faculteiten van de RU of aan een andere universiteit. Voor meer informatie over een van deze drie opties kun je op onderstaande blokken klikken.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een minor:

  • Raadpleeg de studiegidsen voor de inhoud van vakken en om te controleren of je aan de voorwaarden voldoet. Zo zijn sommige vakken alleen toegankelijk met bepaalde voorkennis of voor studenten vanuit een bepaalde opleiding.
  • Om je in te schrijven voor een vak moet je je op tijd inschrijven. De regels rondom inschrijving kunnen per faculteit en universiteit verschillen, onderzoek tijdig hoe het is geregeld bij de plek waar je vakken wilt gaan volgen.
  • Sommige minoren zijn geen 30 ECTS, dit betekent dat je naast de minor nog andere dingen moet doen om de keuzeruimte vol te maken.
  • Niet alle faculteiten van de RU en andere universiteiten werken met blokken en met dezelfde jaarkalender. Kijk goed of het rooster geen overlapping heeft.
  • Controleer vooraf of je tentamens niet overlappen. Voor overlappende tentamens binnen Managementwetenschappen hebben we in sommige gevallen een oplossing, zie hiervoor deze regeling, maar deze geldt niet voor andere faculteiten van de RU of voor andere universiteiten. In dat geval moet je kiezen tussen één van beide tentamens.