Zoek in de site...

Stage

Een stage is binnen de bacheloropleiding niet verplicht, maar het is wel een goede manier om het bestuurskundige werkveld te leren kennen. Daarom mag je twee keuzevakken (12 ECTS) vervangen door een stage. Om studiepunten te ontvangen dient de stage wel een bestuurskundig karakter te hebben. Overleg daarom voordat je aan de stage begint met de stagecoördinator of de stage geschikt is.

Alle informatie over het lopen van een stage in je keuzeruimte kun je vinden op de Brightspace Stage pagina. Hier vind je onder andere het stageregelement, waarin staat beschreven wat er van je wordt verwacht en aan welke voorwaarden een stage moet voldoen. Ook vind je op deze pagina nuttige suggesties voor het zoeken van een stage. Op de algemene Brightspace pagina van Bestuurskunde worden ook relevante stageplekken onder de aandacht gebracht. Ten slotte kun je ook terecht op de website van Career Service Managementwetenschappen voor het vinden van een stageplek.

Let op: voordat je aan een stage kan beginnen moet je in principe 120 ECTS hebben afgerond en de methodevakken binnen de bachelor hebben behaald. Ook is een stage slechts 12 ECTS, wat betekent dat je nog 18 ECTS aan keuzeruimte moet invullen naast je stage. Dit hoeft niet in hetzelfde semester, maar kan ook al het eerste semester van het derde jaar, of in je eerste of tweede jaar.

Je kunt ook stage lopen zonder studiepunten te krijgen. In dat geval heb je geen toestemming van de universiteit nodig en hoef je ook geen stageplan of verslag te maken.