Zoek in de site...

Studeren in het buitenland

Veel studenten gaan tijdens hun bachelor naar het buitenland. Dit kan zijn voor een stage of voor studie. Of je nu voor een stage of studie naar het buitenland gaat, in beide gevallen zijn de redenen om dit te doen hetzelfde. Jij wilt graag studeren of werken in een andere omgeving en meemaken hoe de cultuur aldaar van invloed is op jouw studie of de stage. Daarnaast biedt de buitenlandervaring de mogelijkheid om je eigen horizon te verbreden en nieuwe contacten op te doen. Tevens staat het goed op de CV. Maar bovenal is het leuk!

Studeren in het buitenland

Om studeren in het buitenland mogelijk te maken heeft de Radboud Universiteit uitwisselingscontracten met een groot aantal buitenlandse universiteiten. De opleiding Bestuurskunde heeft Erasmus-contracten met onder meer Budapest (Hongarije), Helsinki (Finland), Istanbul (Turkije), Göteborg (Zweden), Ljubljana (Slovenië) en Vilnius (Litouwen); buiten Europa is dit Bloemfontein (Zuid-Afrika). Daarnaast zijn er facultaire en universitaire contracten met Europese en niet-Europese universiteiten waar je als student Bestuurskunde soms gebruik van kan maken.

Meer informatie - inclusief de deadlines, inschrijvingsprocedure en beurzen - kun je vinden op de website van het IMO (International Mobility Office) van de Faculteit der Managementwetenschappen en het IO (International Office) van de universiteit.