Zoek in de site...

Minor aan een andere faculteit van de RU

Als je een minor wilt volgen aan een andere faculteit, mag je deze zelf uitzoeken. Indien nodig kun je contact opnemen met je studieadviseur. Hier zijn een paar voorbeelden van minoren die je zou kunnen volgen:

  • Een minor aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid
  • Een minor aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Een minor aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Na voltooiing van je bacheloropleiding en deze minor Economie en Recht heb je toegang tot de specialisaties Financieel Recht en Ondernemingsrecht binnen de master Nederlands Recht en tot de master Fiscaal Recht.

Om toegang te krijgen tot de master Nederlands Recht (specialisatie Financieel Recht of Ondernemingsrecht) volg je tijdens je bacheloropleiding Economie en Bedrijfseconomie zes vakken (in totaal 57 ECTS) van de reguliere bacheloropleiding Nederlands Recht. Op Brightspace vind je een overzicht van de desbetreffende vakken.

Om toegang te krijgen tot de master Fiscaal Recht volg je de minor Fiscaal Recht inclusief vijf vakken (in totaal 44 ECTS) van de reguliere bacheloropleiding Nederlands Recht. Op Brightspace vind je een overzicht van de desbetreffende vakken.

Vergeet niet je op tijd aan te melden aan de balie van het Grotiusgebouw. Meer informatie over cursushandleidingen, inschrijving, tips voor het combineren van de minor met je bachelor, de voorwaarden en de logische volgorde van vakken vind je in de studiegids en op Brightspace.

Een minor aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

De minor in Informatica en Informatiekunde van deze faculteit geeft toegang tot de masteropleiding Information Sciences. Het programma bestaat uit 6 verplichte vakken (in totaal 27 ECTS), die je kunt aanvullen met een of meer keuzevakken.

Als je vragen hebt, kun je contact opnemen met de studieadviseur voor Informatica Perry Groot (Perry.Groot@science.ru.nl).