Zoek in de site...

Voorbereiding op een premaster

Met een bachelor Geografie, Planologie en Milieu, kun je direct doorstromen naar één deze masters: Spatial Planning (vier specialisaties), Human Geography (zes specialisaties), Environment en Society Studies (vier specialisaties) óf de Tweejarige Educatieve master Aardrijkskunde.

Je vooropleiding geeft je niet altijd direct toegang tot de masteropleiding (bijvoorbeeld met een bachelor van een andere faculteit, universiteit of het hbo). Om toegelaten te kunnen worden tot één van de masters van GPM (Human Geography, Spatial Planning of Environment and Society Studies) kun je in sommige gevallen een premaster volgen, vaak van 30-60 EC. Het is echter in sommige gevallen ook mogelijk om vakken van de premaster al te volgen tijdens de bachelor binnen je keuzeruimte. Je volgt in dat geval dezelfde vakken als waar het premasterprogramma ook uit bestaat.

Meer informatie over het premasterprogramma vind je op de pagina’s PreMaster's in Spatial Planningpremaster human geography of premaster Environment and Society Studies. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de studieadviseur van de premaster GPM, Sam Frijnts, via sam.frijnts@ru.nl.

Voorbereiding op de educatieve master aardrijkskunde

Nadat je een master hebt afgerond is er ook de mogelijkheid een Eenjarige Educatieve Master Aardrijkskunde te volgen bij de Radboud Docenten Academie. Heb je een master afgerond in combinatie met de bachelor GPM waarbinnen je minimaal 18 EC op het gebied van fysische geografie hebt gevolgd, dan ben je direct toelaatbaar. Voor meer informatie hierover, neem contact op met de studieadviseur Mirjam Schambach. Voor niet-geografen die de educatieve master Aardrijkskunde willen volgen moet vaak een schakelpakket worden gevolgd, neem hiervoor contact op met de Radboud Docenten Academie.