Zoek in de site...

Interviews

Ontwikkeldagen Pim Bisschop

pim_bisschopPim Bisschop is 7 jaar werkzaam bij de faculteit als adviseur P&O. Hij volgt regelmatig een workshop of cursus om zich te blijven ontwikkelen.

“Het heeft veel voordelen om je te blijven ontwikkelen, het is heel verfrissend om in een andere werkomgeving te zijn dan je dagelijkse werkplek. Je neemt de kennis die je opdoet mee in je eigen werk”.

Pim doet ieder jaar wel iets aan ontwikkeldagen. Hij heeft twee jaar geleden bijvoorbeeld een leergang HR gedaan. Dit was een cursus die 5 keer 2 dagen duurde en waar P&O-ers van verschillende universiteiten aan deelnamen.

“In deze cursus kwam het complete speelveld van een P&O-er aan bod. Er werd vanuit de strategie ingezoomd naar het tactische en operationele niveau. Ik heb dat goed kunnen toepassen in mijn eigen werk. Ik ben met een andere bril gaan kijken naar de organisatie. Je ziet waar de uitdagingen zitten en je kunt beter zien hoe die ontstaan, je ziet de verhoudingen beter zowel van mezelf binnen de organisatie als van andere medewerkers. Door deze cursus kan ik betere adviezen uitbrengen op mijn vakgebied. Daarnaast is mijn netwerk vergroot door alle contacten die ik heb opgedaan”.

Dit voorbeeld geeft aan dat je niet persé 2 dagen per jaar hebt om jezelf te ontwikkelen. “Er is veel mogelijk, als je een cursus of workshop hebt gezien die langer duurt, bespreek het met je leidinggevende, er is meer mogelijk dan je denkt. Je kunt ook 1 dag een kijkje nemen in een andere keuken, het werkt heel verfrissend”. Ook dit jaar ga ik weer gebruik maken van deze mogelijkheden; jij toch ook?!

Ontwikkeldagen Janny Kop

janny_kop_2Janny Kop werkt sinds 2002 bij de schoonmaakdienst van FNWI en altijd naar tevredenheid. Toch zei haar leidinggevende op een dag “ga het gewoon eens doen, iets totaal anders”. Janny heeft toen besloten meerdere dagen mee te lopen in een andere werkomgeving. Ze heeft een dag meegelopen in de kinderopvang, wat altijd haar droom is geweest, een dag in Huize Joachim als gastvrouw en een dag in het CWZ om maaltijden te bezorgen bij patiënten.

“Het is natuurlijk iets compleet anders dan schoonmaakwerk maar het is wel goed om af en toe ergens anders te kijken. Het geeft afwisseling van de dagelijkse gang van zaken en je leert weer nieuwe dingen.”

Wat Janny vooral wil meegeven aan andere werknemers is “ Ga gewoon eens ergens een dagje meelopen, wie weet leer je er nog iets van”. En vooral “Leef je dromen!”.

Ontwikkeldagen Susanne Wellen

Susanne Wellen is werkzaam bij de afdeling Finance and Control en heeft 3 maanden gewerkt op eenzelfde afdeling bij Faculteit Letteren. Dit was omdat ze iemand zochten die kon invallen in verband met ziekte van een werknemer.

“Toen het verzoek kwam om in te vallen heb ik me meteen aangemeld, het leek me leuk een kijkje in de keuken van een andere faculteit”. Na afstemming met het hoofd van haar afdeling kon ze aan de slag.

“Ik heb van deze tijd ontzettend veel geleerd. Je leert o.a. iedere faculteit eigenlijk een bedrijf op zich is en ze het allemaal anders hebben geregeld. Jij als tijdelijk nieuwe medewerker kunt ook echt iets toevoegen, je kijkt anders naar een situatie dan de huidige medewerkers en stelt andere vragen waardoor zij weer andere inzichten krijgen. En omdat ik daarnaast ook nog voor FNWI bleef werken kon ik het werk goed vergelijken met mijn eigen werk en ook kennis mee terugnemen”.

“Ik raad iedereen aan om eens een project in je eigen vakgebied op een andere faculteit te doen voor een korte periode. Je doet ontzettend veel kennis op die je mee kunt nemen naar je eigen werk”.

Ontwikkeldagen Rina Vos-Veltman

rina_vos-veltman_2Rina is sinds 1991 werkzaam bij de RU. Ze is begonnen als secretaresse op afdeling Theoretische Fysica. Ondertussen heeft zij een HEAO opleiding gevolgd (in deeltijd) en is aan de slag gegaan als medewerker Planning en Control bij de afdeling Finance.

Op regelmatige basis volgt zij cursussen of is zij aanwezig bij congressen. De laatste ervaring om zichzelf te blijven ontwikkelen heeft zij opgedaan door een dag mee te lopen bij het Pré University College (PUC).

“Tijdens mijn jaargesprek had ik aangegeven ook andere dingen te willen doen dan wat ik nu doe. Ik had daar echter nog niet een duidelijk beeld van. Mijn leidinggevende heeft me toen aangeraden een dag op een andere afdeling mee te lopen zodat ik een beter beeld krijg van wat ik zou willen”.

Zo kwam het dat Rina een dag heeft meegeholpen bij een evenement van het PUC. Het ging om een docentendag. “Natuurlijk heb ik de voorbereiding niet zelf gedaan maar op de dag zelf heb ik allerlei dingen kunnen doen. Van bij de ontvangst staan en naambordjes uitgeven tot het checken van de catering. Deze dag gaf mij nieuwe inspiratie en het is leuk om weer betrokken te zijn bij de organisatie van een evenement. Dit werk is totaal anders dan mijn huidige functie maar ik zou het iedereen aanraden. Vanuit je eigen vakgebied denk je een afdeling te kennen maar een meeloopdag kan een totaal andere blik op de werkelijkheid zijn.”