Verkiezingen - Facultaire Studentenraad

Wil jij je kandidaat stellen voor de Facultaire Studentenraad van volgend jaar? Of vraag je je af hoe je meer informatie kunt vinden over de functie van de FSR? Hieronder vind je het antwoord op een aantal van de meest gestelde vragen. Mocht je vraag er niet tussen staan dan kun je altijd contact opnemen met de FSR!

Hoe kan ik me kandidaat stellen voor de Facultaire Studentenraad?
Als je kandidaat wilt worden voor de FSR van volgend jaar, moet je de FSR via je favoriete communicatiekanaal op de hoogte brengen van je beslissing. Daarna zal de huidige FSR een aantal stappen ondernemen, die beschreven staan in de verkiezings-tijdlijn.

Hoe kan ik meer te weten komen over de functie van de Facultaire Studentenraad?
De taakomschrijving van de FSR is een goede plek om te beginnen met jezelf te informeren over de FSR. Je kunt ook een kijkje nemen op onze Contact en Social Media; kijk vooral uit naar een uitnodiging voor één van de drie FSR borrels. Wist je dat het mogelijk is om deel te nemen aan een wekelijkse vergadering van de FSR of zelfs aan het openbare gedeelte van de Facultaire Gezamenlijke Vergadering? Als je hierin geïnteresseerd bent, kun je ons gewoon benaderen. Bovendien kun je altijd een afspraak maken voor andere zaken.

Kan ik een bestuursjaar bij de Facultaire Studentenraad makkelijk combineren met mijn reguliere studie?
De wekelijkse vergaderingen worden gepland in overleg met alle FSR-leden. Voor de meeste andere vergaderingen zal je voorkeur worden gevraagd. Andere vergaderingen, zoals bijvoorbeeld de Facultaire Gezamenlijke Vergadering, worden ruim van tevoren gepland en de meeste mensen kunnen hun agenda daar goed op afstemmen. Mocht het voorkomen dat je om een geldige reden een vergadering niet kunt bijwonen, dan is dat uiteraard geen probleem. Een bestuursjaar bij de FSR kost over het algemeen minder tijd dan een gebruikelijk bestuursjaar bij een studievereniging. In principe is het mogelijk om het bestuursjaar te combineren met je studie zonder studievertraging op te lopen, maar het is ook een veel voorkomende keuze om de studie wel uit te stellen.

Kan ik me kandidaat stellen voor een specifieke functie binnen de Facultaire Studentenraad?
Na bekendmaking van de verkiezingsuitslag organiseert de FSR een kennismakingsbijeenkomst waarin de taken van de FSR worden toegelicht en verdeeld onder de nieuwe leden. Op basis van deze verdeling worden de functietitels toegewezen. Het is dus niet mogelijk om je kandidaat te stellen voor een specifieke functie binnen de FSR, maar je kunt wel je voorkeur uitspreken tijdens deze kennismakingsbijeenkomst.